Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2009, 11:28 Інше
Торгівля зброєю - справа прибуткова?

Цей арсенал правоохоронці знайшли не в музеї. 575 різнокаліберних набоїв до різних видів зброї, два револьвери, пістолет-кулемет, гвинтівка, карабін, багнети та міношукачі часів Другої Світової – все це зберігалося в помешканні 55-річного мешканця Новоархангельського району.

Власник воєнних раритетів на візит міліціянтів не очікував. Коли оговтався - розповів, що набої, зброю та деталі до неї кілька років викопував із землі, а також скуповував у чорних археологів.

Костянтин Бастирєв, керівник сектору УМВС України в Кіровоградській області: «И патроны, и штыки были в земле, откуда были извлечены и доведены до условий эксплуатации. Штык-ножи были зачищены, подготовлены, патроны обработаны и сложены. Винтовка имеет следы механической обработки».

Після реставрації в домашніх умовах «майстер» реалізовував свій небезпечний товар постійним клієнтам на території області. Про те, що в лихих руках бойова зброя може стати знаряддям злочину, чоловік навіть не замислювався.

Віталіна Бевзенко, керівник відділу УМВС України в Кіровоградській області: «Працівниками УБОЗ задокументовані факти збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. Відносно особи порушено карну справу за статтею Кримінального кодексу».

За незаконне зберігання та продаж вогнепальної зброї підприємливий любитель воєнних раритетів може надовго сісти за ґрати.

Андрій Герко, Віталіна Бевзенко, НТН