Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 липня 2009, 11:16 Інше
Невідомі підкинули екочиновнику банку з ртуттю
Невідомі підкинули екочиновнику банку з ртуттю

З будівлі швидко вивели всіх працівників, але чи довго вони дихали випарами важкого металу, ніхто не знає. Як і того, хто й навіщо хотів заподіяти шкоду чиновникові. Близько півсотні працівників екоінспекції змушені були простоювати під дверима установи, в котрій працюють. На запитання, що сталося і чому евакуювали всіх із будівлі, не відповідали.

Що сталося, стало відомо, коли людям дозволили сісти на свої робочі місця. В одному з кабінетів знайшли шкідливу речовину.

Геннадій Шнаревич, перший заступник керівника Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області: «Оці ключі шукав. І думав, що поклав на цю тумбочку під столом. Я її викотив, а тут на підлозі під тумбочкою ртуть».

Еменесівці ситуації не коментують. Натомість, санепідеміологи вже мають перші висновки досліджень.

Валентина Марчук, завлабораторії СЕС м. Чернівців: «В кабінеті першого заступника начальника і в приймальні були виявлені перевищення вмісту парів ртуті у повітрі».

Санепідеміологи кажуть: за кімнатної температури небезпечна речовина починає швидко випаровуватися. Якої шкоди вона завдала здоров’ю працівників, фахівцям сказати складно, адже це залежить від часу перебування у приміщенні з випарами.

Валентина Марчук, завлабораторії СЕС м. Чернівців: «Відомо, що пари ртуті, дійсно, дуже шкідливі, тому й відносяться, відповідно, до речовин першого класу небезпеки. При нормі три десятитисячних було перевищення в три рази, візьмемо так в середньому, в приймальні і в кабінеті першого заступника».

Жодного приладу зі ртуттю в цьому приміщенні немає. Принаймні, так стверджує керівник екоінспеції. Отже, як ця шкідлива рідина потрапила в кабінет Геннадія Леонідовича, поки що невідомо.

Іван Ткачук, Микола Хмаренко, Чернівці, НТН