Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 липня 2009, 13:35 Інше
Хмельницькі гаївці затримали липового слідчого прокуратури
Хмельницькі гаївці затримали липового слідчого прокуратури

У Хмельницькому затримали слідчого місцевої прокуратури, який порушив правила дорожнього руху. Платити чималий штраф він не хотів, тож вирішив прикритися службовим становищем.

Валерій, керівник відділу ДАІ м. Хмельницького: «Порушив правила обгону, обігнавши усю колону по зустрічній смузі, і повернув на вулицю Купріна. Водій надав документи: посвідчення водія і реєстраційні документи на автомобіль, так як він являвся власником».

Відповідати за грубе порушення шофер не бажав. Намагався переконати інспектора, що має важливе завдання і поспішає у справах.

Валерій, керівник відділу ДАІ м. Хмельницького: «Цей громадянин висунув посвідчення, представився, що він також мій колега, працює слідчим у прокуратурі міста Хмельницького. Посвідчення було з мокрими печатками. Подальшому мною викликана підозра у справжності цих документів. У телефонному режимі було з’ясовано у прокуратурі, що такий громадянин не рахується».

Псевдослідчого одразу ж затримали. Його документ виявився якісною підробкою. Схожі посвідченнями правоохоронці зустрічали й раніше.

Володимир Гаврилюк, керівник УМВС України в Хмельницькій області: «В області є особи, які займаються підробкою документів - як посвідчень різного роду посадовців, так і документів органів влади щодо майнових інтересів».

Днями дев’ятьох підозрюваних затримали. У них вилучили півтисячі печаток різних структур. За липове посвідчення вони правили 800 доларів. На допиті кмітливці розповіли, як виготовляли підробки.

Підозрюваний: «Треба просто комп’ютерна графіка, і малювати можна все, що завгодно. - Тобто ви використовували переважно комп’ютерну графіку? - Так, і ліцензійні програми, які ніде не заборонені».

За даними правоохоронців, в області чимало фальшивих документів. Тому пропонують здавати такі посвідчення. Добровольців обіцяють не карати.

Олександр Дем’янчук, Інеса Пронік, НТН