Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2009, 14:12 Інше
За зйомку ДТП журналістові зламали руку
За зйомку ДТП журналістові зламали руку

За перешкоджання діяльності журналіста охоронці мають відповісти перед законом, каже постраждалий Кирило Стремоусов. Запевняє, перед тим, як фотографувати ДТП, показав посвідчення.

Кирило Стремоусов, постраждалий: «Я дістав фотоапарат, почав робити фотографії. До мене підскочили одразу три співробітники цієї охоронної служби, потягнули мене в кущі і почали викручувати руки, відбираючи мій апарат. Я сказав, ви не маєте права, я журналіст, на що вони мене, пам’ятаю, що став колінкою на землі, підняли руку догори і почали забирати фотоапарат. І коли я почув хруст в руці, то вони відібрали і відскочили».

Керівник охоронної служби прокоментував ситуацію лише за тиждень. Каже, проводили службове розслідування. З його слів, журналіст знімав потайки з кущів, камерою телефона, і посвідчення не показав.

Сергій Колісниченко, директор охоронної служби: «Ребята подошли, посмотрели, по последним снимкам. Нашли 2 снимка, на которых они были запечатлены. Естественно, это было нарушение их прав и свобод, скрытно сделал фотоснимки. Они говорят, ну, что ж ты, мы же тебя спрашиваем, кто ты, что ты, зачем. Он говорит: «Можете их поудалять, они все равно не получились». Ну, вопросов нет. В его присутствии снимки были удалены, телефон ему вернули».

Журналіст каже: разом із фото ДТП охоронці стерли інші цінні знімки. Ще постраждалий стверджує: на нього спрямовували автомати. ДАЇ-вці, що поряд оформляли дорожню пригоду, в ситуацію не втрутились.

Кирило Стремоусов, постраждалий: «Прийшов хлопець з автоматом, почав стояти переді мною, обороняти хлопця, який почав витирати ті файли. Коли вони почали говорити, він почав перезаряджати свою зброю, і на мене психологічно тиснути».

Сергій Колісниченко, директор охоронної служби: «Охранная фирма не имеет в своем распоряжении автоматов Калашникова. Огнестрельное оружие мы не имеем права иметь по лицензионным условиям МВД».

Чи порушать кримінальну справу, невідомо. Триває розслідування спеціально створеної комісії, куди ввійшли міліціянти і правники. Результати оголосять за кілька днів.

Олена Ваніна, Андрій Тарановський, НТН