Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 червня 2009, 11:05 Інше
Зупинка вартістю 24 тисячі гривень
Зупинка вартістю 24 тисячі гривень

Автомобіль «Лексус» перекрив рух тролейбусів 16 та 18 маршрутів поблизу Майдану Незалежності. Тут у громадського транспорту кінцева зупинка. Водій кинув авто якраз на повороті, й пішов собі у справах.

Михайло, свідок: «Машина «Лексус» стала ось десь отут. І їхав тролейбус. І він не міг завернути, бо тут стояли таксисти. Машини стояли. Він просто не міг завернути. Він став так по середині тролейбуса. Якби він поїхав далі, він би зачепив його».

На зупинці зібралося більше 10-ти тролейбусів. Їхати було нікуди. Від станції метра «Лук’янівської» й аж до «Майдану» пасажирські перевезення припинилися. На півтори години. Зрештою, пасажирам урвався терпець.

Сергій Крупка, керівник служби організації руху КП «Київпастранс»: «Пасажири самотужки переставили автомобіль «Лексус». Після цього рух тролейбусів було відновлено».

У «Київпастрансі» підрахували: півторагодинне простоювання тролейбусів завдало збитків на 24 тисячі гривень. Гроші відсудять у власника автівки.

Сергій Крупка, керівник служби організації руху КП «Київпастранс»: «Це центрові маршрути. Там ходить сучасний рухомий склад. Інтервал 3-4 хвилини. І затримка на півтори години. Будем судитися, тому що треба відшкодувати нанесені збитки «Київпастрансу». Можливо це буде наука для інших водіїв».

Комунальники розповіли, що водії перекривають маршрути громадського транспорту ледь не щодня. Проте зазвичай проблему вдається залагодити швидко. Такої ж нахабності, як на Майдані Незалежності - ще не бачили. Хоча чи вдасться виграти справу не впевнені.

Тарас Білаш, Ігор Молчанов, НТН