Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2009, 16:01 Інше
Водій рейсового автобуса взяв у заручники шістьох школярів
Водій рейсового автобуса взяв у заручники шістьох школярів

11 школярів 11—12 років із села Черчика, що на Львівщині, поверталися рейсовим автобусом із екскурсії до райцентру. Була з ними й вчителька.

Один із хлопчаків віз додому фарбу і на одному з поворотів її впустив.

Таня Шуліга, постраждала: «Був поворот, і він якось так повернув, що тая краска впала на підлогу і розлилася вся, ну, майже половину».

Це розлютило водія. Він на зупинках випустив усіх дорослих пасажирів, а перед дітлахами закрив двері. П’ятьом вдалося втекти. Шестеро ж опинилися в пастці.

Таня Шуліга, постраждала: «Почав казати, що ми такі, що ми наробили, сказав, щоб ми скидали свою одежу і витирали, що він нас посадить задницею, і будемо витирати. І там десь була одна пляма на автобусі. Він казав, щоб ми лизали. Він до нас такі слова казав, що стидно говорити».

Поки діти витирали фарбу - хто руками, а хто листям із дерев, водій кілька годин їздив маршрутом. Голодних дітей від випарів почало нудити. Школярі плакали і просилися до туалету. Однак чоловік тільки посміхався.

Відтак відвіз усіх до Львова, де під вечір висадив біля Янівського кладовища. Зрештою, за дітьми приїхали батьки.

Люба Діда, матір постраждалої дитини: «Прийшла дитина дуже ослаблена, сильно погано, вона без ніч вообще не спала – ригала».

Учителька, яка мала бути б із дітьми, нині у відпустці, - кажуть у школі. Зрештою, колеги теж вважають її жертвою водія-екстремала. В автотранспортному підприємстві вчинком свого горе-водія здивовані. Кажуть, раніше пасажири на нього не скаржилися. Запевняють, що покривати не будуть. До завершення службової перевірки кермувальника відсторонили від роботи.

Анатолій Панасюк, заступник голови правління Львівського АТП-14631: «Безперечно, що водій прийняв неадекватне рішення і за це буде наказаний. Можливо, навіть він буде звільнений з роботи. Це вирішиться на протязі сьогоднішнього дня».

Батьки постраждалих дітей написали колективну заяву до міліції. Правоохоронці мають з’ясувати, чи можна те, що сталося, вважати викраденням.

Батьки сподіваються, що лихого водія хоча б відсторонять від перевезень. А на екскурсії дітлахи їздитимуть і далі. Хоча невесело жартують - тепер краще вже на підводі.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, НТН