Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2009, 12:49 Інше
У Луцьку знайшли у торбині немовля, якому лише день від народження
У Луцьку знайшли у торбині немовля, якому лише день від народження

Маля знайшли вихідного дня пообіді. 8-річна Катруся та на рік старший Олег прийшли до дитсадка бавитися у піжмурки. Та не встигли обійти будівлю, як натрапили на пакет. Заглянули до середини і ледь не зомліли. Там лежало немовля, дбайливо закутане у пелюшки. Дітвора стрімголов кинулася за батьками.

Володимир, мешканець міста Луцька: «В суботу, близько 4 години дня, дочка попросила йти погуляти. Ми їй дозволили. Вона пішла в садочок № 58. Пройшло хвилин 30-40, дочка прибігає і каже, що на території садка в пакеті лежить маленьке дитя. Коли я спустився на територію садочка, тут дійсно в пакеті лежала новонароджена дитина».

Чоловік одразу ж зателефонував до міліції - та прибула за п’ять хвилин. Та доки їхали, охочих побачити подивитися на дивну знахідку назбиралося чимало. Люди намагалися згадати, хто востаннє з дорослих ходив стежками садка. Підозрілих було небагато й усі чоловічої статі. Міліція пообіцяла розібратися, але попередила - це справа не одного дня.

Микола Корнейко, керівник відділу УМВС України у Волинській області: «При виїзді на місце події було встановлено, дитинка 2-3 дні від народження була залишена своєю матір’ю без нагляду. На даний момент встановлюється місцезнаходження матері і її особа».

Нині знайду виходжують у луцькому перинатальному центрі. Зовнішньо у неї немає жодних вад зі здоров’ям, лише не відтята пуповина. Проте остаточних аналізів ще не отримали. Те, що маля не з родини безпритульних, лікарі майже впевнені. Адже ті не залишають підкинутим чистого, напрасованого й дорогого одягу.

Олена Соловей, лікар-неонатолог: «Це дівчинка. Дівчинка - 2 кілограми 170 грамм. Ми зараз не можемо сказати, що дитинка повністю здорова. Є обстеження, які ми можемо зробити в перші дні - аналіз крові, біохімія, а є аналізи на підтвердження… Ми ж не знаємо, яка та мама, чим вона хворіла. Можливо, деякі аналізи треба почекати пару днів».

Історія із підкинутим дитям цьогоріч у Луцьку вже третя. Дві перші закінчилося трагічно. Немовлят теж знаходили у пакетах, але мертвими. Їхніх кривдників міліція шукає й досі.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН