Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2009, 10:03 Інше
У Києві стріляли в найбагатшу українку. Докладно
У Києві стріляли в найбагатшу українку. Докладно

Брудна ганчірка й трохи води – засохлу кров відмити непросто.

До будинку найбагатшої українки він приїхав моторолером. Шолома не зняв. Чекав, доки вийде генеральна директорка відомої фармацевтичної компанії Філя Жебрівська. Нарешті двері відчинилися. Жінка попрямувала до своєї автівки.

Михайло Марук, керівник Подільського РУ міліції міста Києва: «Підбіг невідомий, який знаходився в шльомі. На скутері приїхав сюди. І вистрілив два рази в спину».

Та влучив тільки один раз. Постраждала закричала, намагалася зупинити нападника, але не стало сил. На допомогу жінці кинувся шофер. Він викликав швидку.

Катерина Федорівна, сусідка: «Сперва ляпнуло щось – вистрел якийсь був, а тоді крик, а тоді собака сильно вищала. Кричав так, як ранять когось або що-небудь, або в аварію попаде».

Нападник тим часом дременув. На місці злочину він покинув моторолера без номерних знаків, шолома, а за кілька метрів – пістолета німецького виробництва. Хоч стріляв двічі, правоохоронці знайшли тільки одну гільзу.

Олександр Радкевич, заступник керівника Подільського РУ міліції м. Києва: «Це молодий чоловік, зростом близько 170 сантиметрів. Він був у чорній масці, камуфляжі, і побіг у цьому напрямку. Середньої тілобудови».

Нападник побіг у яр - до гаражів, – припускають міліціянти. Вони оглянули усе це пустирище, але ні камуфляжу, ні маски не знайшли.

Постраждалу ж доправили до лікарні швидкої допомоги. Поранення не смертельне, куля навіть не дійшла до ребра. Утім родичі й близькі бізнесвумен налякані не на жарт.

У компанії ж, якою керує постраждала, коментарів теж уникають. Не на камеру кажуть, що це однозначно був не замах на життя. Радше – спроба налякати.

Напад на руку компаніям-конкуренткам. Передусім, чужоземним. Підприємство Жебрівської – єдине в Україні, яке виготовляє людський інсулін.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею замах на злочин. Триває слідство.

Дмитро Ільчук, Олександр Данилов, НТН