Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2009, 11:40 Інше
Свинячий грип таки дістався кордонів України?
Свинячий грип таки дістався кордонів України?

Товариша найвідомішого нині українського пацієнта теж поклали до шпиталю - як можливого носія каліфорнійського грипу. Усі вікна на першому поверсі заґратовані. Пороги тут високі – аби хворого могли доправити прямо з карети швидкої до палати. Та й слово палата у цій будівлі вживати не заведено – натомість мельцерівський бокс.

Михайло Валюк, головний лікар Київської міської клінічної лікарні № 9: «В цьому боксі є всі умови для того, аби можна було лікуватися. Є санвузол, є душ, є ванна».

24-літній Роман Небеснюк – найвідоміший вітчизняний пацієнт. Він лежить тут з п’ятниці. Лікарі дають 99 % ґарантії, що у хлопця свинячий грип. Противірусна терапія вже закінчилася. Медики кажуть: простим громадянам боятися нічого. Вірус не розповсюджується.

Михайло Валюк, головний лікар Київської міської клінічної лікарні № 9: «Робляться додаткові заходи, щоб, ще раз нагадую, до мінімуму обмежити контакт з медичними працівниками».

Хворий прилетів з Нью-Йорка. В «Борисполі» його зустрічав товариш. Саме він побачив перші симптоми недуги. Позаяк щільно контактував з хворим, медики поклали до лікарні і його.

Роман Небеснюк: «Я общался с человеком, у которого, возможно, свинной грипп. В такси по прибытию он сказал, что его знобит, ощущение повышенной температуры тела. Учитывая тот факт, что он прилетел из США, я принял решение позвонить в скорую, связаться с отделом госпитализации. Обследоваться».

Артур - один з небагатьох в Україні, який на власні очі бачив, що то є – свинячий грип.

Артур: «Как проявлялась эта его болезнь? – Ну, как проявлялась? Ну, как обычный грипп: головная боль, температура, кашля, в принципе, я не замечал».

Пацієнт перебуває в одному з боксів на першому поверсі. Тут спеціально влаштована вентиляція. Дезінфікується навіть вода, якою миється хворий.

Олександр Біловал, головний державний санітарний лікар України: «На сьогоднішній день усі заходи безпеки, лікування і профілактики з цим хворим ужиті».

Як з можливим носієм каліфорнійського грипу, з Артуром ми спілкувалися на пристойній. Епідеміологи кажуть, здолати її вірус не може. Утім під час тривалої розмови з потенційно хворою людиною ніхто з лікарів і не думав нам заважати.

Дмитро Ільчук, Ігор Молчанов, НТН