Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2009, 10:02 Інше
Вибухи у Мелітополі мали стати початком цілої серії пограбувань
Вибухи у Мелітополі мали стати початком цілої серії пограбувань

Нагадаємо, через вибух двох саморобних пристроїв зазнали поранень 26-ро осіб. Шестеро з них перебувають у тяжкому стані.

За кілька годин після трагедії правоохоронці, які на той момент уже мали малюнок підозрюваного, затримали його на мелітопольському вокзалі. В міліції кажуть - того ж таки вечора 20-річний юнак зізнався: разом зі спільником планували в такий самий спосіб висадити в повітря шість фінустанов.

Хотіли їх пограбувати - для цього і приїхали із Запоріжжя до Мелітополя. Взяли карту міста, вибухівку й саморобну вогнепальну зброю.

Валерій Кулаков, прокурор Запорізької області: «При них была карта Мелитополя, где были обведены 6 филиалов «Ощадбанка», а то, на котором совершено нападение, обведено дважды».

«Ощадбанк» молодики обрали не випадково. Говорять - його відділення найменш захищені.

Віктор Ольховський, керівник ГУ МВС України у Запорізькій області: «Если бы мы не задержали этого человека, могла бы последовать серия взрывов в банковских учреждениях».

Правоохоронці стверджують — план зловмисників був простий: вчинити вибух у приміщенні й під час паніки обчистити касу. Мав відбутися ще один вибух — прикрити втечу.

В якості начиння для вибухівки молодики обрали гравій. Вони не розрахували силу своєї пекельної машинки, тому і втекли, шоковані масштабним руйнуванням.

Затриманий раніше вже мав проблеми із законом: умовний термін за зберігання і виготовлення вогнепальної зброї, набоїв і вибухівки. Один із експериментів з нею коштував хлопцеві двох пальців на правій руці.

Його спільник досі в розшуку. Організаторові лиха загрожує довічне ув`язнення. Адже це не жарт — замах на умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб.

Сергій Орлов, Микола Лапкін, Запоріжжя, НТН