Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 червня 2009, 11:21 Інше
На Полтавщині затримали 4-ох браконьєрів з 5-ма центнерами риби
На Полтавщині затримали 4-ох браконьєрів з 5-ма центнерами риби

Ловись, рибко, велика й маленька, – думали кобеляцькі браконьєри і вмикали електрострум. Четверо умільців заробляли на життя заготівлею риби під час нересту.

Анатолій Гриценко, керівник Кобеляцького РВ міліції: «Правопорушники були на трьох човнах. В одного з них була присутня електровудочка, якою він знищив понад 250 кілограм риби – сом. Інші ловили сітками».

Рибалок-інженерів правоохоронці заскочили на гарячому. Та браконьєри просто так у руки рибінспекторів вирішили не даватися – дали драла.

Браконьєри думали сховатися у плавнях. Але не судилося. Їх усе-таки знайшли. Затриманим близько сорока років. Вони стверджують, що 5 центнерів риби наловили лише за одну ніч. Запевняють – увесь вилов збиралися з‘їсти самі.

Браконьєри: «Засолить на зиму. Жрать хочется».

Найкмітливіші дуже кумедно виправдовуються.

Браконьєри: «Питались создать вид, что мы рыбачим».

Затримані вдавали з себе рибалок дуже старанно: адже завдали збитків на 10 тисяч гривень. Електровудка й так поза законом, а тут іще й період нересту. Мешканці водойми, які пережили електричний шок, іще п’ять років не можуть дати потомства.

Ігор Грушевський, районний державний інспектор рибоохорони: «Електрострумом вбивається не тільки та риба, яку вони мають вилучити з води, а й усе живе, що знаходиться біля цієї риби».

Браконьєрам тепер загрожує до 3-ох років обмеження волі. У рибінспекції застерігають: охочі до риболовлі мають скласти вудки до 10-го червня – доки не закінчиться нерест риби.

Дмитро Ільчук, Олександр Петрушко, НТН