Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 червня 2009, 10:54 Інше
Стережіться! У Києві стають популярними автомобільні капості
Стережіться! У Києві стають популярними автомобільні капості

Володимир Шегеда, мешканець міста Києва: «Те люди, которые ставят на том месте… Там место такое нормальное. То там постоянно у него куча мусора на машине и народ бычками забрасывает».

А одного разу Володимир сам ледь не став жертвою автомобільної капості.

Володимир шегеда, мешканець міста Києва: «Ну, однажды утром прихожу и у меня такой кусочек картоночки и написано: «Сволочь, не ставь машину, обольем кислотой, поцарапаем гвоздем». Ну, и в это время появляется бабушка такая сумасшедшая, говорит, мол, это я написала записку».

Автомобільні помста – це коли тишком-нишком пошкоджують машину. Помсту можна поділити на два типи. Перша – коли водій мститься водієві. Наприклад за те, що став на чуже паркувальне місце. Другий тип – це помста пішохода водієві: за те, що машиною перегородив прохід.

Подряпати машину, або ж навіть облити її кислотою – для цього не потрібно ні розуму, ні фантазії. Справжні автомобілісти ладні придумувати сотні нових і витонченіших методів автомобільної помсти.

Водій: «Береться леска, намотується кілька разів на дзеркало і прив’язується до диска. Если водій починає рух, леска просто зриває дзеркало».

Тип капості залежить, власне, від об’єкту помсти. Огрядним водіям клеять посуд на капот. Власників дорогих машин змушують їх пошкоджувати: в глушники закидають камінчики - щоб їх витягти доводиться відрізати частину деталі. Але і це все - квіточки.

Денис Мікрік, керівник автомобільного фан-клубу: «В решітку повітрозбірника системи вентиляції наливають якусь рідину. Якщо цей прикол зробити жорстоко, то треба взяти яйце, в шприц набрати і залити туди. За деякий час яйце починає тухнути і запах буде такий, шо машину треба тільки продати».

Та найпопулярнішим способом автомобільної помсти залишаються простіші витівки: банальне - спустити колеса або подряпати машину. От у Києві нещодавно кілька машин розфарбували.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції міста Києва: «Звичайно зараз міліціонери не виключають, що це людина, яка має проблеми з психікою, або можливо неповнолітній хуліган».

Від фарби й подряпин можна захиститися надміцною плівкою. З нею будь яка автопомста – як головою об стінку. А на авті захисної плівки майже не видно.

Водій: «Как видно, пленка повреждена и есть надрывы ее, то мы потом видим вот такое – пленку снимаем, лакокрасочное покрытие автомобиля не задето и остался целый. То есть удар взял на себя материал. Вот идет край этой пленки. Пленка полностью закрывает бампер, то есть сами можете видеть, насколько она видна».

Сергій Перегудов, експерт: «По желанию можно защищать автомобиль и полностью закрыть, чтобы защищать от царапаний ножом, ключом. Достаточно устойчива».

Міліціянти ж радять – якщо хтось накапостив, терміново звертатися до правоохоронців. Можна вимагати, щоби патрульна машина прочесала околиці. Але покарати автомобільних месників складно. Якщо таки вдасться зловити, максимум – це адміністративний штраф. На думку ж поміркованих водіїв, краще не провокувати капосників, ніж боротися з ними.

Денис Мікрік, керівник автомобільного фан-клубу: «Це таке автомобільне життя... Треба бути до нього готовим. Якщо ти приходиш, а в тебе спущене колесо, значить треба подумати, чого спустили його».

Борис Сачалко, Віталій Савенко, НТН