Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 червня 2009, 12:28 Інше
У Баришівці нове підприємство лякає місцевих жителів
У Баришівці нове підприємство лякає місцевих жителів

Колись тут був молокозавод. Тепер – підприємство з переробки та утилізації шкідливих промислових та побутових відходів. Це виробництво лякає місцевих. Суперечки біля паркану стали буденним явищем. Ось так, приміром, спілкується з парламентерами керівниця заводу.

Керівниця заводу: «Ты вообще заткнись, и чтобы я тебя здесь не видела».

Головний інженер не такий емоційний. Намагається вкотре переконати громаду, що підприємство менш шкідливе за молокозавод. Адже тут тільки митимуть та подрібнюватимуть пластикову тару.

Євген Шкурпат, головний інженер заводу: «Руки по швам перед собою і всією громадою кажу, клянусь головою, що цей завод не буде шкідливим для цих мешканців».

Та люди кажуть, є привід для страху.

Олександр Шуба, мешканець Баришівки: «Ми можемо констатувати тільки заключенням на даний час вченої ради інституту екології і людини, яка підтвердила, що завод в любому випадку буде шкідливий. Адже все, що пов’язане з відходами буде шкідливе для людини, а особливо тим, хто проживає поруч».

Керівництво переконує, що тут дотримуються екологічних норм. Селяни ж зазначають - то норми молокозаводу, який ніби-то модернізують під нове виробництво. От тільки молоком там пахнути не буде. За поясненнями «Свідок» звернувся до селищної ради. Там повідомили, що самі опинилися між двома вогнями. Мовляв, і інвесторів не хочуть втрачати, і шкоди людям не бажають. Тому, доки не з’ясують специфіку виробництва, жоден папір не отримає підтримки.

Володимир Коцюрбій, селищний голова Баришівки: «Ні висновків, ні екологів, ні висновків архітектури обласної нам поки не предоставлено. Ми поки що не можемо оцінити шкідливість даного виробництва. Ми наполягаємо, про це знає і громадськість, і інвестори. Ми наполягаємо на громадських слуханнях».

Олександр Дем’янчук, Олександр Мироненко, НТН