Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 травня 2009, 11:12 Інше
Цигани зробили з 8-річного хлопчика професійного жебрака
Цигани зробили з 8-річного хлопчика професійного жебрака

На Сумщині затримали циган із Закарпаття, що об’їздили з талановитим хлопчиком мало не всю Україну. Він співав пісень на вокзалах і базарах. Грошей люди давали багато. Наставники навіть зважилися на гастролі Росією, та прикордонники запропонували їм інший тур - до міліції. Сашко: «Пам’ятай про Бога, друже мій. Друже мій, не забувай. Не забудь Христа прийняти сам. Усе життя йому віддай».

Сашко називає це Божою піснею. Таких знає чимало. Куплетами про Христа розчулював людей мало не по всій країні - хлопець подорожував містами й жебрав.

Сашко: «А тобі гроші коли давали, що ти з ними робив? - Відкладував з дядьком. - Так ти їх дядькові віддавав чи собі лишав? – Дядькові».

Дядько, про якого розповідає хлопчик, тепер у міліції. До камери чоловік незвичний: малий співак заробляв йому та його дружині на розкішне життя.

Сергій Тарасенко, старший оперуповноважений ГУ УМВС України в Сумській області: «Было установлено, что это достаточно прибыльный бизнес. Они не ночевали на вокзалах, на лавочках, а снимали гостиницы, причем, довольно были переборчивые, снимали только номера «люкс». И для нашего региона серьезно зарабатывали. 300-400 гривен в день они имели с этого мальчика».

Дядько надумав вивезти Сашка до Росії. Там на малому нібито можна було мати втричі більше. Та як виїхати на закордонні гастролі, коли на дитину немає жодного документа?

Олександр Шишка, прес-секретар Сумського прикордонного загону: «Під час перевірки документів не виявилося доручення на виїзд за межі України на дитину. А коли були надані документи на дитину, вони були надані на дівчинку, а перед прикордонниками був хлопчик. Але він стверджував, що він дівчинка, теж саме стверджували і супроводжуючі його особи».

Пару затримали. Чоловік врешті зізнався - дівоче свідоцтво про народження для Сашка позичив у родичів. Що перетворив малого на жебрака, не шкодує. Навпаки, каже, з дружиною піклувався про хлопця, як рідні батьки.

Затриманий: «У малого метрика находиться в Козятине, потому что он сирота, мы его воспитывали, считай, с 9 месяцев. Мать его оставила, мать нехорошая. Я взял от брата малого, говорю: «Дай мне малого».

Професійний жебрак 2 роки навчав хлопця тонкощам свого ремесла. Тепер дитина у притулку. Тут інша наука – 8-річний Сашко вперше сів за парту. Його родичі теж «сядуть». За втягнення неповнолітніх до жебрацтва закон передбачає до 8-ми років ув’язнення.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН