Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2009, 12:24 Інше
У самбірському суді звинувачені змушені сидіти один в одного на колінах
У самбірському суді звинувачені змушені сидіти один в одного на колінах

На відміну від героя відомої радянської комедії «Кавказька полонянка» підсудні самбірського міськрайонного суду сидіти зазвичай можуть. Але не завжди мають, де. Так звана «клітка» розрахована максимум на чотирьох людей. А ось на цьому засіданні шестеро звинувачуваних. Тож доводиться сидіти один в одного на колінах.

Ось це лише за формою картонна коробка. За суттю – запасний робочий стіл для захисника. Адвокатам і прокурорам тут теж частенько бракує місця. При столі сидять по шестеро.

Олег Мицик, адвокат: «По черзі викладаємо документи на стіл, а решта тримаєм на колінах».

Та потрапити навіть до такої зали засідань – уже щастя. На вісьмох суддів тут дві кімнати. Тож працюють по черзі.

Оксана Кунцик, суддя Самбірського міськрайонного суду: «Справ багато. Значить черга до залу, судді в порядку черги. Справи то зриваються, то відкладаються. Люди нервуються».

Іноді, зізнаються служителі Феміди, доводиться свідомо порушувати закон.

Василь Кравців, суддя Самбірського міськрайонного суду: «Змушені розглядати справи навіть в цьому кабінеті, де два судді. Один суддя працює, а другий суддя розглядає справи у цьому кабінеті, які не фіксуються технічними засобами».

За радянський часів невеличкої старенької будівлі вистачало. Проте за незалежності попит на правосуддя серед населення зріс. Тож сьогодні коридори приміщення нагадують громадський транспорт у годину пік. Судді кажуть, переїхати є куди. Ще 4 роки тому отримали простору будівлю. Утім у державному бюджеті не те що на ремонт - на поштові марки немає грошей. Діяти ж методом львівського судді Зварича: скидатися на облаштування робочого місця - тут наміру не мають. Це погано закінчується.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН