Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 травня 2009, 11:37 Інше
3-річна дівчинка дивом уціліла після падіння з 40-метрового мосту
3-річна дівчинка дивом уціліла після падіння з 40-метрового мосту

Міст Преображенського в Запоріжжі називають місцем самогубців. Звідси їх стрибає — до десятка на рік. Утім, остання жертва 40-метрової висоти полетіла вниз не з власної волі. 3-річну Катю жбурнула її рідна мати. Лікарі кажуть — шансів вижити у дитини майже не було.

Дмитро Білоус, лікар-анестезіолог: «Даже взрослый человек вряд ли мог бы выжить. А это ребенок. Шансов практически не было. Но есть, по-видимому, чудеса».

Дитячий плач почули охоронці мосту. Вони викликали швидку й міліцію, а самі витягли малу з води. Її 27-річна мати на подальший розвиток подій не чекала — пішла додому. Саме там її затримали правоохоронці. Розшукати підозрювану допомогла бабуся врятованої дівчинки. Жінка зателефонувала на 102 — мовляв, зникла онука. Про дитину ж уже дбали лікарі.

Дмитро Білоус, лікар-анестезіолог: «Ребенок поступил в тяжелом состоянии, обусловленным переохлаждением и возможными тупыми травмами, с психо-эмоциональным шоком. За время пребывания в отделении была обследована, никаких внутренних повреждений не выявлено. На данный момент ее состояние оценивается как средней тяжести. Больше за счет психо-эмоциональных нарушений».

Міліціянти повідомили: жінка лише твердить, що вона нещодавно розлучилася з чоловіком і тепер знову вагітна. Хотіла позбавити життя не тільки першу дитину, а й себе.

Дмитро Шептицький, старший слідчий Запорізького МУ міліції: «Она действительно поясняет, что пыталась покончить жизнь самоубийством после убийства ребенка. Купила несколько пачек снотворного, но говорит, не хватило силы воли».

Тепер жінка в ізоляторі тимчасового тримання. Проти неї порушено кримінальну справу. Попереду — психіатрична експертиза. Донька Катя, якій, до речі, сьогодні виповнилося три рочки, вже вдома в бабусі.

Сергій Орлов, Сергій Кацан, Запоріжжя, НТН