Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 травня 2009, 11:00 Інше
На околиці Харкова з автоцистерни витік скраплений газ
На околиці Харкова з автоцистерни витік скраплений газ

Автоцистерна зі скрапленим газом прямувала на заправку – до місця призначення не доїхала кілька метрів. Щось сталося із заднім мостом, з’явилася тріщина, рідина почала витікати. У резервуарі було 45 тонн палива.

Валерій Лютий, заступник керівника ГУ МВС України в Харківській області: «Прибыли специалисты с данного предприятия, по перевозке опасных грузов, которые имеют определенный сертификат, имеют допуск и они могут квалифицированно установить причину и устранить последствия. Cпециально используется специальная техника, которая работает по принципу не электронасоса, а гидронасоса, которая перекачивает, чтобы не было искры».

Викликали й міліцію. Правоохоронці оточили місце пригоди. Попросили людей не робити нічого, що може спровокувати вибух.

Як діяти - рятувальники і фахівці підприємства-перевізника міркували дві години. Вирішили: пригнати ще одного довгоміра, і перелити газ туди.

Рятувальники полегшено зітхають: ще небезпечно, але безпосередньої загрози більше немає.

У цей час крізь оточення до місця пригоди проривається автівка. На досить великій швидкості. Міліціянти кажуть: такого нахабства ще не бачили. Ліквідовували наслідки аварії до другої ночі. Переливши скраплений газ, рятувальники, про всяк випадок, змивають рідину з траси водою.

Чи була цистерна несправною і чи винен водій, невдовзі повідомить Інспекція держнагляду.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН