Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2009, 11:56 Інше
8-класник із Чернігівщини врятував батька від розлюченого бугая
8-класник із Чернігівщини врятував батька від розлюченого бугая

Останній випас череди Ігор Чеботар запам’ятає надовго. Того дня відбував чергу разом із сином Максимом. Корів вирішили погнати подалі від села. Коли дісталися лісу, одна з тварин відбилася від гурту. Тільки-но Ігор спробував її перейняти, як біля нього опинився племінний бугай Буцефал.

Ігор Чеботар, постраждалий: «Він за мной як погнався – якраз я 10 метрів до лісу не добіг. Як зацепив рогом, як підкинув. А потім наступив. Якби його за роги не держав, він мене б зразу забив».

Бика та його жертву обступили корови і несамовито ревіли. Чоловік і сам кричав від болю, та на кілька кілометрів довкруг не було жодної живої душі. Крім сина.

Максим Чеботар, син постраждалого: «Подивися, як він його по всьому полю розкидає – зразу до його. Взяв пуг і собаку. Начав на нього направлять. Усі корови пішли до бика, йдуть на кров. Тоді я начав бить бика по обличчю».

Наступні 10 хвилин на пасовищі відбувалася справжня корида. Нарешті підліткові таки вдалося відігнати тварину від заюшеного кров`ю батька. Вмиваючись слізьми, хлопець відтягнув його до найближчого дерева, і чимдуж у село.

Віра Михальченко, секретар Авдіївської сільради: «Було викликано лікаря, який у нас дуже хороший фахівець. Він надав першу медичну допомогу. Потім постраждалого відправили до району».

Постраждалому одразу ж зробили складну операцію. Селяни зібрали з кожного двору по 20 гривень на його лікування, але до звичного життя чоловік повернеться не скоро.

Ігор Чеботар, постраждалий: «Пошла кров. У мене ж мошонка була порвата, і він почув кров. І перелом. Врач каже, якби ще минут 5 побуцав – нічого б не осталося».

14-річний хлопчина героєм себе не вважає. Каже, так вчинив би кожен син. Зі слів Максима, бугая селяни придбали два роки тому в колективну власність. Тварина здавна недолюблювала чоловіків, проте до відвертих конфліктів не доходило.

Максим Чеботар, син постраждалого: «Віз перекидав, був дужий - 600 кілограм його було. - Ти дуже злякався? – Нє. Ну, та. Я ж, аби ж зразу воно, як кажуть».

Що насправді викликало лють тварини, селяни розбиратися не стали. Вже наступного дня Буцефала відвезли на бійню.

Андрій Герко, Віталій Савенко, НТН