Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2009, 11:34 Інше
Мешканець Костополя звинувачує правоохоронців у катуванні під час допиту
Мешканець Костополя звинувачує правоохоронців у катуванні під час допиту

33-річний мешканець Костополя Олександр Заболоцький потрапив до лікарні після допиту в міліції. До райвідділку чоловіка привезли прямо з роботи - підозрювали у викраденні батарей. Він вже перебував у полі зору стражів порядку за аналогічний злочин. Допитували затриманого усю ніч, але зізнання так і не отримали.

Антоніна Заболоцька, мати постраждалого: «Я запитала, за що затримали мого сина? Він каже, що покрали батареї, а сина затримали за крадіжку батареї. В 6 годин вийшов майор Шкодич на поріг і каже: «Бачте, все ж буває». Треба шоб Саша сім’ю собі знайшов, шоб не ходив. Шоб на нього підозри не падали. Як я повертаюсь, а виходить мій син. Каже: «Зараз побачите синяки, посходили, зараз побачите». Йде отак от і я одразу скору визвала до міліції».

Прямо з міліції швидка відвезла Олександра до лікарні. Вже п’ятий день чоловік перебуває у травматологічному відділі лікарні.

Олександр Заболоцький, постраждалий: «Забрали в міліцію, завели в кабінет. І десь в півсьомої до вечора били як могли, не виводячи з кабінета. Їсти нічого не давали, кульок на голову одягали, скотчем перемотували, ребра перебиті і голова, і синяки на ногах. Я кажу: «Я не знаю, я не бачив». Вони одне й те саме – де батареї і всьо. Згноїм, заб‘єм, будеш на воді, на хлібі. Не скажеш, то здохнеш».

Міліція категорично заперечує будь-яку причетність до побиття.

Тамара Лисенко, керівник відділу УМВСУ в Рівненській області: «Чоловіка доставили до райвідділу міліції з синцем під оком. Тобто він отримав до прибуття в райвідділ міліції. На сьогоднішній день проведено службову перевірку, яка не підтверджує причетність міліціонерів до побиття даного».

Однак обурені родичі постраждалого звернулися до райпрокуратури. Там пообіцяли з’ясувати правду.

Андрій Станкевич, помічник прокурора Костопільського району: «Станом на даний час, прокуратурою району проводиться дослідча перевірка по даному факту, в результаті якої у встановленому законом термін буде повідомлено заявника Заболотського Олександра Валерійовича».

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН