Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2009, 09:16 Інше
Діти розтрощили цвинтар на Чернігівщині
Діти розтрощили цвинтар на Чернігівщині

Надвечір до міліції зателефонував мешканець Бобровиці і повідомив, що хтось поглумився над могилою його батька. На цвинтар одразу ж прибули слідчі.

Сергій Луговський, керівник Бобровицького РВ міліції: «По приїзду на місце пригоди, було встановлено, що невстановленими особами було пошкоджено тринадцять могил. Чотири хреста зламано і дев’ять пам’ятників на могилах».

Навколо сплюндрованих могил залишилися сліди маленького розміру. Тож правоохоронці взялися шукати малолітніх вандалів.

Вже за добу вони дізналися, що до злочину можуть бути причетні місцеві учні – десятирічний Сашко та на чотири роки старший Микола. Його й затримали першим.

З неблагополучної родини, школи майже не відвідує. Хлопець одразу ж повідомив, що на злочинні дії його підбурив молодший товариш.

Микола, підозрюваний: «Прийшли ви на кладовище і що потім робили? – Він сказав, давай поділимо територію – яка тобі, яка мені. Я согласився і три пам’ятники зруйнував. - А для чого ви це робили? – Не знаю».

Коли міліціянти завітали до оселі малолітнього шибеника, того вдома не було. Дізналися, що мати виховує сина одна і не може дати йому ради. Хлопець настільки «допік», що вона не проти, аби його виховували компетентні органи.

Тетяна, мати підозрюваного: «Плакав такими гіркими сльозами і сидів під кроваттю – прийде міліція і забере. Мене посадять. Не перший це злочин, що він ламає пам’ятники і не тільки на нашому кладовищі. А ходить він отуди, до Вулизара і до воєнкомата. А ще він робить пакості людям у колодязя і лазить по хатах».

Коли бешкетника затримали, він сказав, що на кладовищі з товаришем розважався. За Сашкові забавки відповідатиме його мати. А проти старшого Миколи порушать кримінальну справу.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН