Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2009, 12:03 Інше
З чернівецьким аеропортом зіграли злий жарт
З чернівецьким аеропортом зіграли злий жарт

Інформація про замінування аеропорту в Чернівцях надійшла ввечері. Саме перед цим прибув літак з Італії. Тож не всі пасажири навіть встигли вийти - по різні боки залишилися прибулі і ті, хто їх зустрічав.

Дмитро, свідок: «Сказали відійти, ніхто нічого не зрозумів, чому потрібно було відходити, ніхто нічого не пояснював, просто сказали чекати там. Всі були дещо схвильовані і знервовані за своїх родичів, ті, що не прийшли».

З приміщення евакуювали більше сотні людей. Будівлю ретельно обшукали та жодних слідів вибухівки не знайшли. До нормального режиму роботи аеропорт повернувся тільки о 22.15. Тим часом правоохоронці взялися за жартівників.

Володимир Калинюк, директор міжнародного аеропорту «Чернівці»: «Чому ви вважаєте, що це іменно дзвінок із-за того, що у мене є вороги? По-моєму, це не був дзвінок з ціллю, щоб нашкодити директору. Трудно сказати, якими мотивами керувалася та людина, яка зробила цей дзвінок».

Як з’ясували згодом, зле пожартували 20-річний хлопчина та його друг. Вони подзвонили до міліції, а самі поблизу аеропорту спостерігали за розвитком подій.

Віктор Войтков, заступник керівника управління УМВС України в Чернівецькій області: «Один з них посварився зі своєю дівчиною, яка зустрічала родичку, яка прилетіла з Італії. В такий спосіб один з них вирішив своїй дівчині насолити, віддячити за те, що вони посварилися».

Їх затримали за кілька годин. За такі вибрики хлопцям світить штраф 17 тисяч гривень або ж 5 років позбавлення волі.

Світлана Флікян, Ярослав Левицький, Чернівці, НТН