Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2009, 09:26 Інше
Містика! «Підгорецька потвора» тероризує львівщину!
Містика! «Підгорецька потвора» тероризує львівщину!

Віднедавна в Підгірцях остерігаються виходити з оселі після заходу сонця. Люди вірять – щоночі істота, схожа на велетенського собаку, блукає селом, шукаючи жертв.

Поки що чудовисько полює лише на кролів. Від Великодня воно навідалося до десятка дворів і знищило понад сотню тварин. Пані Ганна єдина з постраждалих наважилася вийти з хати, коли почула на подвір‘ї шум.

Ганна Панас, постраждала: «Де клітка, там я побачила собаку – досить великий був, такий рижий. Без шерсті і навіть, по-моєму, хвоста він не мав, подібне до бульдога».

Картина завжди схожа. Уночі собаки не гавкають, а вранці господарі знаходять усіх своїх кролів мертвими – без крові і слідів шматування. Одна або кілька тваринок зазвичай зникають. Клітки розтрощені.

Надія Бойко, постраждала: «Рано чоловік вийшов годувати кроликів, дивиться, а там як на фронті, все побите лежить. І маленькі, і великі».

Щоб усе це скоїти – потвора повинна мати неабияку фізичну силу, високо стрибати, а ще вміти нечутно відчиняти хвіртки і «професійно» вбивати. Тож «підгорецьке чудовисько» віддалено нагадує латиноамериканську істоту – чупакабрас.

Це напівміфічні, але описані в науковій і популярній літературі тварини, які висмоктують кров у свійської худоби. Учені вже кілька десятиліть з’ясовують: це мутанти чи інопланетяни. І чи існують узагалі.

Роман Карашкевич, постраждалий: «Я перед тим десь дві неділі бачив по телевізору, що в Житомирі чи то Тернополі втекло щось. Хтось експериментував, якихось звірів чи щось… Якесь червоне з коротким волоссям. Передні ноги короткі, задні довгі. І що перестрибує, а як він перестрибує, то бог його знає».

Коли стихають емоції й відступає страх, селяни намагаються тверезо поглянути на злочини. І знаходять людський слід.

Ганна Панас, постраждала: «Ви розумієте, отак от було відкрито. От, мені важко відкрити, бачите? А як собака міг відкрити?

На кролів нападає не тварина, переконаний ветеринар. Принаймні, вона невідома науці.

Костянтин Ворончук, керівник Бродівської районної лікарні ветмедицини: «Яка б не була тварина, чи тренована чи ні, вона не могла б відкрити клітки, зламати металевий прут клітки. Важко в це вірити, одних тварин забрати, других поскладати на подвір‘ї»…

Хай що там за істота, але вона виявляє неабияку кмітливість. До прикладу, серед постраждалих – люди похилого віку, часто самотні. А ще – напади почалися після обрання теперішнього сільського голови.

Надія Михайлишин, Підгорецький сільський голова: «І мене дуже насторожує, що саме зараз, коли той місяць, що я почала працювати, отакі різні з людьми виникають проблеми».

Допоки не з’ясовано, чи серед здібностей потвори є політична активність – селяни воліють від неї захищатися. А тому розпочинають формувати загони самооборони.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН.