Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2009, 08:42 Інше
Росіянка намагалася вивезти з України 3-річну дитину
Росіянка намагалася вивезти з України 3-річну дитину

Для чого росіянка везла українську дитину за кордон, нині з’ясовують СБУвці. Кримінальної справи поки що не порушено, правоохоронці шукають склад злочину.

Саме жінку з дитиною в потягах, які прямують із Дніпропетровська до Росії, прикордонники того дня й шукали. Кажуть: була оперативна інформація.

Знайшли і здивувалися. Мололиця назвалася тіткою дівчинки, показала дозвіл на вивіз малої за кордон – від батька. І свідоцтво про смерть матері. Щоправда, підробне, та ще й з помилкою.

Євген Пікус, керівник відділу прикордонної служби «Харків»: «Якщо звернути увагу на свідоцтво про смерть, то мати померла на три дні раніше, ніж народилась дитина. Дитина була в такому стані, що практично запитати… Коли я запитав, як її звати, тільки через хвилин 5 вона сказала, що її звати Дана. Хоча з виду дитина досить розвинута».

Звідки в жінки документи, зокрема свідоцтво про народження дитини, дозвіл батька, поки що невідомо. Насправді ж мати дитини виявилася живою. За кілька годин вона приїхала до Харкова по доньку. А затримана тепер дає свідчення правоохоронцям.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН