Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 травня 2009, 12:53 Інше
Дивний інцидент на Одещині: в порту годують риб олією найвищого ґатунку
Дивний інцидент на Одещині: в порту годують риб олією найвищого ґатунку

Ідея злити олію в море виникла у команди мальтійського судна «Алізе» після того, як несумлінний працівник проґавив витік рідини на палубу. Саме за цією справою їх помітив один з робітників порту.

Юрій Яковищенко, заступник керівника Іллічівського порту: «Сразу специалисты прибыли к борту судна, обследовали место разлива. Предварительно было установлено, что разлив произошел из судна «Ализе», которое пришвартовано возле 10-го причала порта».

Вже за півгодини розлиту олію почали збирати. Робота тривала чотири доби.

Сергій Сойта, керівник комплексу з переробки наливних вантажів: «Долго убирали, потому что в принципе там был довольно большой разлив. Не ведро и не два, а довольно-таки большая масса».

Доки працівники порту чистили акваторію від розлитого, а риби насолоджувалися неймовірним за масштабами обідом, на власника судна «Алізе» готували позов до суду. В порту говорять, за останні десять років такого не було.

Юрій Яковищенко, заступник керівника Іллічівського порту: «Было собрано 9 тонн растительного масла. В порту проведено ведомственное расследование. Сейчас готовятся документы для передачи госинспекции по охране северо-западного района Черного моря. Соответственно далее инспекция выставляет иск судовладельцу за нанесенный ущерб».

За попередніми підрахунками, судновласнику доведеться викласти 400 тисяч доларів. І це ще без врахування особистого збитку за простій арештованого судна в Іллічівську. Портовики ж запевняють, після такої пригоди звільнять усю команду «Алізе».

Тетяна Піскун, Владислав Величко, Одеська область, НТН