Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2009, 19:05 Інше
Мешканка Харкова спробувала спалити себе в банку
Мешканка Харкова спробувала спалити себе в банку

За версією банку – шантаж. За версією вкладників – крок відчаю. Наталя та Олександр чекали на повернення грошей два місяці.

Олександр Репік, вкладник банку: «Да, мы решили таким способом вернуть свои деньги. Это вообще не помогло. Там нелюди. Они не слышат».

Наталя Швачко, вкладниця банку: «И не обещают ничего. Уже два месяца прошло - и никакого, ничего. – Сколько у вас денег на счету? - Три тысячи семьсот долларов».

До відділення зайшла Наталя, Олександр залишився надворі. Каже - сподівався, що до жінки поставляться поблажливіше.

Наталя прикувалася до батареї наручниками, як потім зізналася, купленими у секс-шопі. Стверджує - була готова до відчайдушного вчинку.

Наталя Швачко, вкладниця банку: «На самоподпал даже. Как бы я уже даже наручниками приковалась и облилась. – Чем? - Жидкостью для разведения костра».

Наталя Швачко не є клієнткою банку, - стверджують у харківському регіональному управлінні фінустанови. Вона живе у цивільному шлюбі з Олександром. Відтак гроші повертати їй відмовилися.

Керує банком нині тимчасова адміністрація – вона й вирішує, кому з вкладників віддати депозит, з огляду на надзвичайні обставини, а кому - ні. Погрози, шантаж і провокації не допоможуть.

Наталя Блудова, в. о. директора харківської філії банку: «Не стоит этого делать. Это не влияет на ситуацию. Только обостряет ситуацию, происходящую на фоне всего, что происходит в Украине. Если люди пытаются себе таким образом помочь... На самом деле это только вредит».

Не вірять у серйозність намірів тих, хто погрожує самоспаленням, пожежники. Рятувальники щоразу виїздять за такими викликами, але жодного разу їхні послуги не знадобилися.

Ігор Лупандін, помічник керівника ГУ МНС у Харківській області: «Они, как правило, берут с собой легковоспламеняющиеся жидкости, у которых температура воспламенения очень низкая – ацетон, бензин. Но, если вы обращали внимание, то в прошлом случае – до этого, у людей он был разбавлен водой, чтобы была не такая горючесть, чтобы оно не так быстро и сильно воспламенялось. Как правило, в таких случаях мы не подключаем машину, достаточно будет огнетушителя».

Банк звернувся до міліції з вимогою порушити справу, хоча б адміністративну, проти порушників правопорядку. Мовляв, людей спонукає до таких вчинків те, що не покарали жодного, хто погрожував самоспаленням.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН