Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2009, 12:44 Інше
Як пенсіонер-художник із Черкас перетворився на терориста
Як пенсіонер-художник із Черкас перетворився на терориста

Федора Федоровича все життя знали як художника. Не одного сусіда навчив цій справі.

Тепер, каже, дістав тавро терориста. До його хати, зазвичай, заходили сусіди. Певного дня завітали міліціянти.

Федір Монархов, пенсіонер: «Четверо или пятеро работников УБОПа показали постановлние об обыске, зашли в комнату. Я говорю: что же вы ищете? - Самогонные аппараты. - Я ж самогонку не гоню и не пью. - Ну, подывымся».

У помешканні, схожому на майстерню, за лічені хвилини правоохоронці знайшли те, що може змінити прописку пенсіонера на наступні п’ять років.

Федір Монархов, пенсіонер: «Второй залез сюда, вынул обогреватель и там, в углу, это после смерти матери лет тринадцать стоит, я туда даже не заглядывал, вытянули этот предмет».

Підозрілий предмет виявився тротиловою шашкою. Як вибухівка опинилася під сервантом - ніхто не знає.

Федір Федорович звинувачує сусіду, що навесні 2009-го підпалив себе. Удома в нього нібито знайшли тротил.

Пенсіонер пригадує, що восени загиблий приходив до нього в помешкання і просив випити.

Федір Монархов, пенсіонер: «Может, в тот момент, когда я выходил за закускою, налил ему сто грамм, может, тогда и подкинул мне тогда шашку. Я так думаю».

Олександр Лефанов, керівник слідчого відділу Соснівського РВ міліції: «Було порушено кримінальну справу відносно жителя Черкас 1946 року народження. У вказаного жителя під час обшуку було вилучено вибухову речовину – тротил. На даний час кримінальна справа направлена до суду. Злочин повністю доведений. Зараз розглядається в суді».

Володимир Миколайович, сусіда: «Здесь все удивились. У меня нет слов, я не понимаю. Я его знаю с порядочной стороны».

А ще господар припускає, що в такий спосіб його змушують продати іншу частину хати. До цього йому не раз погрожували. Проте чоловік не поступався.

Тепер він чекає на суд і не йме віри слідству. Каже, що на паперах неправда. Та доводити це доведеться самому. Адвоката художникові чомусь не надали.

Олександр Дем’янчук, Олександр Кругликов, НТН