Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2009, 10:43 Інше
Підпільні спиртовики розливали до 200 ящиків горілки щодня
Підпільні спиртовики розливали до 200 ящиків горілки щодня

Підпільну ґуральню організував безробітній мешканець Городоцького району. Чоловік обладнав виробництво на території овочевої бази. Взяв на роботу шістьох місцевих, платив їм по 100 гривень за зміну. Розливали фальсифікат мало не в промислових масштабах.

Затриманий: «Тут, в цеху, виробляли горілку «Львівська», «Славу», «Люботин», «Графську». Наклеювали тут, в ящики пакували і складали. Виготовляли в день до 200 ящиків».

Горілку з перцем готували за власною рецептурою – у пластиковій пляшці з додаванням спецій.

Загалом оперативники виявили дві з половиною тисячі закоркованих пляшок, вилучили 15 із половиною тисяч підроблених акцизних марок старого та нового зразків, 8 тисяч корків та 60 тисяч етикеток.

Ігор Дукаль, старший оперуповноважений управління ГУ МВС України у Львівській області: «Також під час огляду на даній ґуральні виявлено бак для змішування спиртово-водневої суміші і також власноруч виготовлений станок для закручування корка в пляшці».

На гуртовому ринку пляшка такої горілки коштує 14 гривень. Спритники ж розвозили її по області і продавали за 8-9. Нині правоохоронці встановлюють мережу збуту.

Галина Лемішко, Ігор Кравчук, НТН