Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2009, 12:00 Інше
Луцький підприємець три роки поїв містян псевдо-артезіанською водою
Луцький підприємець три роки поїв містян псевдо-артезіанською водою

Ідея підзаробити на довірі людей у Володимира виникла в червні 2006-го. Саме тоді урвалася його співпраця з київською фірмою, що спеціалізувалася на видобутку й постачанні питної води.

Чоловік був представником компанії на Волині. У нього залишилося 70 бутилів вільної тари, тож чимдуж заходився заповнювати їх простісінькою водою.

Тарас Ковальчук, керівник сектору УМВС України у Волинській області: «Брав цю воду на такому напівлегальному виробництві, заливав її туди і під маркою даного товариства, даної фірми «Еталон» і знаку для товарів і послуг, він розповсюджував воду населенню».

Про таку сумнівну діяльність спритника на заводі безалкогольних напоїв добре знали. Але й далі запомповували йому бутлі з етикеткою столичної фірми.

Олена Товкач, заступник директора заводу: «Ми просто запропонували йому переклеїти етикетки, і, дійсно, він приїжджав і при нас переклеював їх. Потім знову почав приїжджати зі старими етикетками, і сказав, що у його клієнтів є возвратна тара, а йому тяжко здерти».

На фірмі, яка відпускала воду не чистому на руку ділку, співробітники ВДСБзу теж знайшли ряд порушень. Ось, до прикладу, цю мінералку підприємство робити не мало б – відсутня ліцензія. Та керівництво каже: заливає дебютну партію для вердикту стандарт-метрології.

Міліціянти бізнесменам не вірять. Припускають, партію готували до підпільної реалізації. Ще й за повної антисанітарії.

Тарас Ковальчук, керівник сектору УМВС України у Волинській області: «Оглядово є, звичайно, порушення санітарно-епідеміологічних норм та правил. Є там протипожежних правил порушення. І, в принципі, наливається фізично людиною. Бутель після налиття відкритий - може туди потрапити будь-що».

Олена Товкач, заступник директора заводу: «По характеристиках нашої води, вода, яка подається і допускається ГОСТом, дозволяється жорсткість до 7 млг еквівалент на літр, то в нас - 1-1,2. Так само і лужність. Зменшується до двох міліграмів. Тобто, я вважаю, що в нас хороша вода, гарної очистки».

Правда це чи ні - розбереться слідча комісія. А поки вона готує висновки, правоохоронці резюмують: завод і підприємець за три роки встигли замилити очі більшості міських організацій. Адже кулер із їхньою псевдо-артезіанською водою донедавна стояв навіть у Луцькій міськраді.

Юрій, мешканець м. Луцька: «Воду беремо вже більше одного року, купуємо воду на фірму. Розраховували, що дана вода, дійсно, з артезіанської свердловини. Навіть не могли подумати, що вона є неочищеною або її походження з інших місць».

Наразі горе-підприємець, що поїв пів-Луцька рідиною невідомого походження, перебуває на підписці про невиїзд. Проти нього порушено кримінальну справу. А київська фірма, під знаком якої чоловік проводив свої оборудки, підраховує збитки. Подейкують, вони становлять чверть мільйона гривень.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН