Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2009, 09:31 Інше
Отруйні горілчані напої виготовляв і реалізовув підприємець на Сумщині
Отруйні горілчані напої виготовляв і реалізовув підприємець на Сумщині

Олександр приїхав до Конотопа порибалити. Разом із другом пройшлися по ринку. Чоловікам порадили оковиту місцевого підприємця. Мовляв, дешева і якісна.

Олександр, постраждалий: «На запах ничего, вроде, нормально. На природе выпили по рюмочке, по две. Грамм по двести, не больше. Стало плохо. Через время рвота, такое... Плохо».

Півтора літра в пластикових пляшках за 27 гривень. Пізніше з’ясували - на місцевому ринку продавали справжню отруту.

Наталія Шаповал, старший оперуповноважений управління податкової міліції Сумської області: «За даними експертизи, яку було проведено у Харківському науково-дослідному інституті, горілчані напої визнано небезпечними для вживання. Масова частка альдегідів і сивушних масел у цьому напої перевищувала у сто разів допустиму норму. Отже це могло призвести не лише до негативних наслідків для здоров’я споживачів, але й до летальних випадків».

Загальну кількість постраждалих встановити складно, але тільки за добу місцевий підприємець виготовляв до 100 літрів сурогату.

Жодних дозвільних документів чоловік не мав. Спирт розводив водою просто у себе вдома.

Наталія Шаповал, старший оперуповноважений управління податкової міліції Сумської області: «Зараз розглядаються дві версії щодо надходження сировини до цього приватного підприємця, де саме він її закупав. З одного боку, можливі розкрадання з місцевих спиртзаводів, а інша версія – спирт надійшов із інших регіонів. Він неякісний і не призначався для виробництва харчових продуктів».

Підприємець збував самопал не лише в Конотопі, а й на харківському ринку «Барабашова». Податківці кажуть, на спритника чекає тяжке похмілля – до 10-ти років ув’язнення.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН