Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2009, 08:58 Інше
У помешканні рівнянина було все - від фальшивих паспортів до арсеналу зброї
У помешканні рівнянина було все - від фальшивих паспортів до арсеналу зброї

Оперативники отримали інформацію, що 38-річний рівнянин зберігає вдома метамфетамін. Утім синтетичного наркотику в його помешканні не виявили, натомість, знайшли купу зброї.

Петро Тищук, керівник відділу УМВС України в Рівненській області: «Був затриманий раніше судимий рівнянин, в якого за місцем проживання була вилучена вогнепальна зброя, боєприпаси, декілька одиниць холодної зброї, також вилучено підробні паспорти».

Серед вилученого - мисливська рушниця, чимало пістолетів різного виробництва, набої, ножі. Надто зацікавило правоохоронців справжнє шпигунське приладдя.

Правоохоронець: «Саморобний пристрій, вироблений по типу авторучки. Це є атипова вогнепальна зброя. По усій вірогідності, з неї проводилися постріли, про що свідчить протирка каналу ствола. Разом із цією авторучкою знаходиться один патрон калібру 5,6 мм, який являється боєприпасом для нарізної вогнепальної зброї кругового бою».

Ганна Боліщук, головний експерт НДЕКЦ УМВС у Рівненській області: «Згідно висновку спеціаліста, являється тростиною, яка є замаскованою холодною зброєю. Із п‘яти ножів, які надані, один ніж був визнаний – виготовлений саморобним способом по типу мисливських ножів, всі решта чотири ножі були визнаними господарсько-побутового призначення».

Слідчим чоловік пояснив, що збирав зброю, бо це його захоплення. На інші ж запитання відповідати не забажав. Адже під час обшуку в його квартирі виявили ще й фальшиві паспорти та вкрадені мобілки.

Проти «зброяра» порушили кримінальну справу.

Тетяна Корпусова, Микола Лекай, Рівненська область, НТН