Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2009, 11:35 Інше
Мати викинула півторарічну дитину на звалище
Мати викинула півторарічну дитину на звалище

Лісосмуга у передмісті Запоріжжя особливою любов`ю не користується. Частково перетворена у звалище, вона давно стала притулком для зграй здичавілих собак.

Саме тут під вечір випадкові перехожі почули пронизливий дитячий крик і викликали міліцію.

Коли правоохоронці продерлися крізь чагарники, побачили під деревом малюка. На вигляд - рік–півтора, хлоп’я вже майже не кричало, а хрипіло від холоду.

Жанна Візіренко, керівник відділку Хортицького РВ міліції м. Запоріжжя: «Ночи очень холодные. Ребенок мог умереть от переохлаждения или мог быть разорван дикими собаками. Мы поместили ребенка в 5-ю детскую больницу, так как личность его была не установлена».

Правоохоронці заходилися з’ясовувати, яким чином дитя опинилося в лісосмузі. За кілька день у міліцію звернулася 20-річна мешканка одного з прилеглих сіл. І підкреслено схвильовано повідомила, що її співмешканець зник разом із її сином. Коли ж оперативники запідозрили жінку у нещирості, розповіла зовсім іншу історію.

Жанна Візіренко, керівник відділку Хортицького РВ міліції м. Запоріжжя: «В результате розыскных мероприятий нами установлено, что мать целенаправлено вынесла ребенка и бросила около часа дня в лесополосе, чтобы избавиться. Он мешал ее личной жизни».

Підозрювана: «Я шла с ребенком со склада. По дороге мне пришла мысль занести ребенка сюда. Отдать государству мне не возникло мысли. –Ты понимала, что ребенок может умереть? – Понимала».

Проти «зозулі» порушили кримінальну справу за статтею «Залишення в небезпеці». На горе-неню чекає два роки умовно або стільки ж тюрми. І у будь-якому разі її позбавлять материнських прав.

Андрій Герко, Олександр Вовкодав, НТН