Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2009, 12:35 Інше
В Україні з’явився чемпіон із боїв без правил
В Україні з’явився чемпіон із боїв без правил

В Україні з підпілля бої без правил вийшли зовсім недавно – роки три тому, й швидко набули чималої популярності.

Панкратіон серед інших видів боротьби найбільше схожий на вуличну бійку. Тому й називається – без правил.

Та це більше для «гарного слівця», ділиться Ігор, готуючись до бою. Насправді в панкратіоні правил вистачає. Категорично заборонено бити в пах і видавлювати очі.

Ігор Грицьків, борець: «Не можна суглоби ламати, не можна по потилиці бити, пальці не можна пхати, не можна, якщо лежить суперник, до підлоги не можна бити по голові ззаду. Ні збоку, ні ззаду. Коли суперник лежить, тільки прямі удари в голову можуть бути».

Битися можна й на звичайному ринзі. Та класично це відбувається у так званому октагоні – восьмикутній клітці. Це має викликати у бійців певне відчуття.

Віталій Вовк, президент асоціації панкратіону Львівської області: «Замкнутого пространства. Вы представляете: два бойца зашли, и выходит только один победитель».

Панкратіон – бій украй жорстокий, але не свавільний. Бійці мають дотримуватися етичних принципів. У житті це благородні та великодушні люди.

Віталій Вовк, президент асоціації панкратіону Львівської області: «Это вообще добрейшие люди. У меня занимается – вот будет выступать Курудзяк Игорь, 125 кг. Ну, как ребенок».

Така собі «дитина», вагою 125 кілограмів, в октагоні була безпощадною . Тому й перемогла. Боєць каже – завдяки панкратіону нічого не боїться.

Ігор Кукурудзяк, боєць: «Чесно - ні, ну, так, своєї смерті трошки. А так, немає страху».

Утім благородство, таке необхідне у боях без правил, іноді тільки шкодить. Саме завдяки йому боєць Сергій отримав роз’юшений ніс і поразку.

Сергій Соха, боєць: «Когда я шел в партер, надо было жестче добивать и менее щадить соперника. Вот и все».

Чемпіонський пояс, після виснажливої та жорстокої боротьби, отримав львів’янин Ігор Грицьків.

Боєць щасливий, утім зізнається – якою би кривавою не була боротьба у «клітці», життя жорстокіше. На сто відсотків тільки вуличні бійки заслуговують на назву «без правил».

Ігор Грицьків, чемпіон України з панкратіону: «Невідомо. Інша обстановка, інші правила, можливо би, горло перегриз. Невідомо».

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів, НТН