Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2009, 08:40 Інше
Знайдено зниклого киянина, який розповідав, що його труїть дружина
Знайдено зниклого киянина, який розповідав, що його труїть дружина

Утім без бою поспілкуватися з розшукуваним оперативники не змогли. Шість годин вони вмовляли мешканців квартири заспокоїтися. Дев’ять місяців міліція шукала Володимира Гудзюка. Тільки на початку квітня оперативники отримали інформацію, що він перебуває в одній із квартир на вулиці Стальського. Тож навідалися за адресою. Показали санкцію на обшук, але мешканці вказали візитерам на двері.

В’ячеслав Малько, співробітник карного розшуку Подільського РУ міліції м. Києва: «Була постанова на проведення обшуку у квартирі. В квартиру пропустила нас мати. Потім рєзко закрила двері. Потім зайшли в квартиру при понятих. Їх також ображали нецензурними словами. Дані громадяни почали всіляко перешкоджали проведенню обшуку. Після того, як ми знайшли Гудзюка, люди почали неадекватно вести».

Олександр Сіберко демонструє, на що перетворилася його шкуратянка. Каже, в таких випадках з чоловіками легше, ніж із жінками.

Олександр Сіберко, керівник сектора карного розшуку Подільського РУ міліції м. Києва: «Мешканці квартири кидалися на працівників міліції. Це наглядно можете побачити. Порвали одежу, царапали, виражалися нецензурною лайкою».

Нашій знімальній групі теж перепало на горіхи. У відеокамеру постійно намагалися поцілити. Та, незважаючи на це, провокації мешканок квартири таки потрапили на плівку. Охарактеризувати ж стан Володимира Гудзюка важко. Минуло кілька годин, а він ніяк не второпає, що відбувається. Дружина ні на мить не відходить від нього і заважає слідчим. А сестра чоловіка, яка й розшукувала його, чекає на вулиці. Їй не радять заходити до квартири.

Валентина, сестра Володимира Гудзюка: «Вот это реакция - не подойти к брату, не поговорить, не пообщаться. Это постоянно с тех пор, как она стала его женой. У человека пункт, она больная на голову».

За шість годин такого гармидеру терпець міліціянтам урвався. Продовжувати спілкування вирішили у райвідділку. На особливо буйних наділи кайданки.

Тільки тоді одна з приборканих жінок погодилася розповісти, як Володимир Гудзюк опинився в її помешканні.

Наталя, мешканка м. Києва: «Моя сестра родная уехала с мужем, на которого подала родная мать в розыск. Но он не пропал, он нормальный взрослый мужчина, живёт со своей семьей. Теперь начали преследовать нас. - Почему вы его не показали милиции? - Я не знала, где он. Приехал к нам в гости».

Те саме говорить й розшукуваний.

Володимир Гудзюк, мешканець м. Києва: «Скажите, вы по своей воле здесь находились? - Да. А по поводу того, что вас выкрали, как вы относитесь? - Это ерунда. Потому что я с женой сам поехал. Тем более, я в Карпатах отдыхал».

Дивно, але у відеозаяві, яку Володимир Гудзюк зробив перед зникненням, він говорив зовсім інше.

Володимир Гудзюк, мешканець міста Києва: «У меня есть опасения, что с моей семьей или со мной может что-то случится. Не знаю, какие действия может предпринять моя жена».

Таку поведінку родичі пояснюють можливим отруєнням. На їхню думку, чоловіка труїли, щоб зробити недієздатним, аби потім прибрати до рук його чималі статки.

До того ж, раніше лікарі виявили в його сечі психотропні речовини - бензодіазепіни та барбітурати. Тоді це здивувало й самого Володимира. Нині ж він цього не пригадує.

Володимир Гудзюк, мешканець міста Києва: «Жена начала давать мне лекарственные препараты. Как она говорила, от давления. Я не вникал в названия и не предавал значения».

Володимир, мешканець м. Києва: «Какие вам препараты дают? - Сейчас никаких. - Вы не подозреваете, что вас травили? Вы делали запись о том, что вас травили. - Не знаю, что они делают. Не знаю. - Все нормально? - Я не знаю, что происходит».

Наразі Володимир вдома з батьками. За даними медиків, у нього амнестичний синдром - серйозне порушення пам’яті. І фахівці мають з’ясувати причини.

Про отруєння ніхто не говорить. Усі чекають на додаткові медичні аналізи. Та поки що учасники скандалу відповідатимуть за опір міліції.

Олександр Дем’янчук, Олександр Кругліков, НТН