Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2009, 19:00 Інше
Черговий замах на життя проректора авіаційного універститету. Докладно
Черговий замах на життя проректора авіаційного універститету. Докладно

Напад скоїв уже на території навчального закладу, коли освітянин приїхав на роботу.

Перший проректор Національного авіауніверситету вже о восьмій прямував на робоче місце. Машина Максима Луцького майже зупинилася біля адміністративного корпусу, коли поряд з’явився велосипедист.

На нього ніхто спочатку уваги не звернув - любителів двоколісного транспорту на території навчального закладу чимало. Але цей раптом витяг пістолета й обстріляв автівку.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва: «Своїми професійними діями водій здійснив кілька маневрів автомобілем, вивів машину з-під вогню і поставив кілера в такі умови, що він не зміг досягти своєї мети».

Проте зловмисник встиг влучити в авто аж п’ять разів. І одразу спробував накивати п’ятами.

Водій проректора зорієнтувався й кинувся переслідувати кілера на службовому «Мерсі». Іномарка виявилася швидшою – за кілька хвилин зловмисника збили з велосипеда. І тут-таки нагодилися охоронці університету.

Петро Клименко, керівник служби охорони НАУ: «Як тільки почули постріли, зразу ж відреагували оперативно – перекрили все і почали працювати по даній ситуації».

Навчальний день уже розпочався, студенти йшли на пари. Тому охоронці на постріли зреагували миттєво. От тільки 75 гектарів території університету швидко не оббігти. Все ж встигли.

В’язали нападника вже разом із водієм. Шокований проректор участі в ловах нападника не брав.

Петро Клименко, керівник служби охорони НАУ: «Він стояв в стороні, він не мав права цього робити, тим більше, що він був в шоці. Ви ж розумієте і бачити по автомобілю».

Ця машина рятує йому життя вже вдруге. Перший замах стався п’ятого лютого біля власного будинку освітянина. Тоді автомобіль теж розстріляли впритул.

Тільки завдяки тому, що стріляли на ходу, куля, замість пана Луцького, влучила в стійку авта. Зловмисники тоді втекли.

Максим Луцький, перший проректор Національного авіаційного університету: «Пост я занимаю достаточно высокий - первый проректор одного из крупнейших ВУЗов страны. Коммерческой деятельности у меня нет. Деньги я никому не должен и мне никто не должен. Что касается политики, то я сейчас кандидат в народные депутаты для входа в парламент, передо мной два человека».

Так замах на своє життя Луцький коментував після першого разу. Сьогодні ж ані пари з вуст.

Співробітники університету кажуть – він на робочому місці, відходить від шоку. Не багатослівні й правоохоронці.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва: «Є кілька версій, серед них і професійна діяльність цього посадовця».

Нині стрільця допитують у райвідділку. З’ясували, що це 39-річний мешканець Полтавщини. Мотиви вчинку поки що невідомі. Зброя нині на експертизі. Орієнтовно – це автоматичний пістолет, калібру 7-62.

В університеті тепер думають, як посилити охорону. Планують встановити камери відеоспостереження.

Олена Ткаченко, Ігор Молчанов, НТН