Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2009, 10:01 Інше
Смерть у райвідділку. Чому о шостій ранку помер свідок?
Смерть у райвідділку. Чому о шостій ранку помер свідок?

Померлому в Жовтневому райвідділку міліції Луганська В’ячеславу було 45. Кілька років тому, продавши власне житло, почав бомжувати. Через що мав неодноразові контакти з міліцією.

Його кілька разів затримували за волоцюжництво та наркоманію. Перед цим його також затримували, та, начебто, відпустили.

О шостій ранку він знову з’явився в міліції і, за версію правоохоронців, в коридорі помер. Принаймні, саме це зафіксували лікарі швидкої.

Валентин Померанцев, головний лікар станції швидкої медичної допомоги: «Пульсации на магмистральных сосудах нет, зрачки расширены, рефлексия, в подлогих местах статические пятна, на животе следы расчесывания. Вот и все».

Що робила людина о шостій ранку в райвідділку міліції, нині з’ясовує прокуратура. Міліціянти ж в цьому нічого дивного не вбачають. Кажуть, що відвідувачі до них ходять цілодобово. Померлий чоловік, напевно, так само не схотів чекати початку робочого дня.

Олександр Клейменов, керівник Луганського МВ міліції: «Милиция работает круглосуточно. Если мы считаем нужным по нашим материалам кого-то приглашать или вызывать, мы будем это делать».

Перші перевірки самих міліціянтів засвідчили - хтось робив виправлення в журналі обліку відвідувачів. Хто, що і навіщо виправляв в документах - поки таємниця.

Валерій Архипов, радник міністра внутрішніх справ: «То, что касается росписи относительно 6 часов утра, я смотрел, время там исправлено. Поэтому экспертизу проведут и установят, во сколько он был».

Між тим, факт смерті людини в райвідділку розслідує прокуратура. Прокурорів так само цікавить факт ранішнього візитера в міліцію та трупні плями, які зазвичай починають з’являтися за 3-4 години після смерті. У померлого ж лікарі їх зафіксували в перші 30 хвилин після смерті. Тож в прокуратурі не виключають, що людина могла провести в райвідділку всю ніч.

Володимир Анушкевич, заступник прокурора Жовтневого району м. Луганська: «В данный момент проверка проводится прокуратурой района. По результатам выводов будет принято какое-то решение. В отношении работников, которые проводили проверочные мероприятия, нами совместно с внутренней безопасностью будет проведено раслледование, которое ляжет в основу проверки прокуратуры».

Між тим, нинішня смерть в райвідділку міліції Луганська стала вже другою за останній рік. Тоді так само померлим виявився бомж. Винних же у тій смерті не було.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН