Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 березня 2009, 12:29 Інше
Київські рятувальники представили надсучасне водолазне спорядження
Київські рятувальники представили надсучасне водолазне спорядження

Київським рятувальникам тепер заздритиме вся Україна. Таких крутих і унікальних костюмів в нашій державі більше немає.

Навіть якщо захочеш, у цьому костюмі не потонеш. В разі необхідності спливає як бульбашка. І хоч МНС-ники за журналістів плавають краще, у новинці до кінця вони ще самі не розібралися.

Авраменко Олексій, співробітник МНС: «Конечно теплее. Очень хорошее снаряжение. Только совсем недавно его получили. Сейчас оно проходит обкатку, грубо говоря, и дает хорошие результаты при спусках под воду».

Високі чини не натішаться. Та й як не радіти - рівень світовий.

Віталій Карвовський, керівник загону ГУ МНС міста Києва: «В звичайному обладнанні – це година роботи, в цьому – 4-5 годин під водою. Тут є водолазний комп’ютер, який дозволяє уникнути специфічних водолазних хвороб».

Такі ж костюми використовують рятувальники Сполучених Штатів. Щоправда, у них їх не порахувати, у нас – лише 4. Але це тільки початок – заспокоюють МНС-ники. Ближчим часом костюмів докуплять. Адже потрібно щонайменше 10.

МНС-ник: «Баллоны – полностью англо-французское снаряжение. Жилет-компенсатор - французский, костюм – английский, которые позволяют проводить роботы при любой сложности водолазного спуска. Это же наша безопасность».

Ще один подарунок київським рятувальникам – надсучасний вітчизняний катер. Від попередників відрізняється надзвичайною потужністю.

Сергій Цюпало, кермувальник човна: «Ну да, сейчас проводим испытания. – На перших етапах ви ним задоволені? – Конечно».

І хоча в заморських країнах такими не користуються, українські катери спроможні втерти носа американським аналогам.

Садовий Микола, керівник фірми-розробника човна: «Настільки надійного корпусу ми мало можемо десь зустріти у світі. У нас найнадійніші рішення використовуються. І наші човни відомі на європейських ринках».

Невдовзі таких катерів в акваторіях побільшає. Крім того конструктори розробляють суперновий проект човна – більшого и потужнішого.

Борис Сачалко, Аркадій Моос, НТН