Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 березня 2009, 11:44 Інше
Ужгородські прикордонники витягли нелегала зі схованки під машиною!
Ужгородські прикордонники витягли нелегала зі схованки під машиною!

Білорус Василь не вперше намагався нелегально потрапити до Європи. Півтора місяця тому його затримали в потязі на українсько-угорському кордоні. Тоді виявилося, що паспорт подорожанина підроблений.

Цього разу він вирішив перетнути кордон без проходження контролю. Схованку знайшов у вантажівці. Знизу машини між прикріпленим запасним колесом і причепом є простір. Тож чоловік ліг на колесо, а руками тримався за причеп. Його б і не помітили, та біла майка випала із штанів. Це побачив прикордонник.

Богдан Прошак, інспектор відділу прикордонного контролю КПП «Ужгород»: «Коли я нагнувся під прицеп, я побачив, що там, щось біле, якби якась одежа висить. Далі я з другої сторони обійшов прицеп, нагнувся і тоді я явно побачив, що там чоловік тримається за раму прицепа на запасці».

Про супутника-нелегала водій не знав. Той заліз до схованки, коли шофер залишив машину біля прикордонної кав’ярні.

Михайло Іванович, водій: «Як їхати на границю став поїсти у столову, мінут 30 побув у кафе і от туда вийшов з напарником і поїхав. А вже тут на переході обнаружили постороннього чоловіка під прицепом».

31-річний затриманий каже, офіційно його з Білорусі не випускали, бо на батьківщині має штрафи за комерційну діяльність. Його рідня нині мешкає в Ірландії, тому будь-яким робом прагне туди потрапити.

Василь, затриманий: «Там моя мать, мои родные братья, сестры, тети, дяди, вот и потому решил вот таким вот. В Украину я пришел пешком, лесами, и собирался вот таким вот способом поехать для начала в Словакию, потом в Австрию, Францию и Ирландию».

За порушення правил перетину кордону нелегала притягнули до адміністративної відповідальності. Через відсутність справжніх документів чоловіка затримали до встановлення особи.

Ірина Кухарук, заступник керівника відділу прикордонної служби КПП «Ужгород»: «Далі він буде переданий у ізолятор тимчасового утримання Чопський прикордонний загін. З ним будуть проводити пізнавальні заходи і встановлюватися його особа».

Білорус каже, додому не поспішає, тому проситиме в української влади статус біженця.

Марина Коваль, Юрій Ковальов, Закарпатська область, НТН