Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 березня 2009, 09:57 Інше
Росіянин намагався «перебігти» кордон з 4-річною дитиною на руках!
Росіянин намагався «перебігти» кордон з 4-річною дитиною на руках!

Прикордонники помітили слід близько десятої вечора.

Ігор Хилинський, інспектор прикордонної служби «Новоазовськ»: «Під час несення служби йшов з собакою і звернув увагу на її поведінку, і побачив що на пахоті слід чоловічої ноги. Я пустив собаку на пошук сліду і вона взяла слід, пішла по сліду метрів триста. І я побачив порушника, який сидів у кущах з дитиною на руках».

Затриманий зізнався, що прагнув нелегально перетнути кордон разом зі своєю чотирирічною донькою. На такий відчайдушний вчинок його підштовхнули непорозуміння з дружиною.

Валерій Яковенко, заступник керівник відділу прикордонної служби «Новоазовськ»: «Громадянин даний 13 березня в‘їхав на територію України через пункт пропуску «Новоазовськ». Приїхав до місця проживання в Закарпатську область, місце Тячів. Значить і скориставшись тим, що його дружина була хвора, сказав, що візьме дитину й піде в магазин за продуктами. Але сів у транспортний засіб та намагався вивезти дитину через кордон у не встановленому законом порядку».

Батько дівчинки спілкуватися відмовляється. Не на камеру пояснює, причина – новий чоловік колишньої.

Валерій Яковенко, заступник керівника відділу прикордонної служби: «Він зізнався в тому, що він незаконно вирішив на побутовій почві, він вирішив нібито його дружина проживає з другим чоловіком і доньці його буде краще з ним».

Ми зателефонували матері дівчинки. Аби зрозуміти, що насправді спонукало чоловіка до такої поведінки.

Мати дівчинки: «Я не знаю чого так відбулося. Тому що в нас були нормальні відносини. Рік тому ми не офіціально розвелись... І коли він приїздив я не припятствувала тому, щоб зустрічалися діти з батьком. Я планирую разводитися і все… - Ви будете робити позов відносно викрадення дитини? – Ні. Я не хочу, я все перекладаю на Божі руки. Бог йому суддя. Для чого так робить я не знаю... Я хочу йому задати запитання це».

Поки батько спілкується з правоохоронцями, його дочка перебуває у дитячому відділі місцевої лікарні. Там вона чекатиме, доки з Росії не приїде мати. Медики запевняють, здоров‘ю дитини нічого не загрожує. Але маля постійно кличе маму та згадує батька.

Іван Ревенко, Микола Рябченко, НТН.