Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 березня 2009, 08:46 Інше
За відмову підкурити – 16 ударів ножем
За відмову підкурити – 16 ударів ножем

Ніколи не знаєш, що може трапитися з тобою наступної миті. Не знали того й два юнаки, що вийшли прогулятися центром Дрогобича. Поблизу одного з нічних клубів їх перестріли двоє хлопців і двоє дівчат.

Постраждалий: «Хлопці некоректно попросили закурити, лайкою. Я відповів їм, як вони говорять, і вони одразу на нас накинулись. Ми стали захищатись. Ну, і один із них витягнув ніж, одразу скористувався ним. Я впав, і ми почали на землі битися з ним».

Поранений зміг підвестись на ноги й навіть пробіг кількадесят метрів. Але нападник наздогнав його, повалив на землю та знову пустив у хід лезо. Згодом лікарі нарахували на тілі хлопця 16 ножових поранень.

Постраждалий: «Коли він мене наздогнав на другий раз, я вже лежав, вони мене вже просто добивали. Далі я нічого не пам’ятаю».

Увесь цей час дівчата - подружки нападників - мовчки спостерігали, як ті вбивали хлопця. Зрештою, до прибуття швидкої ніхто з очевидців навіть не спробував допомогти скривавленим юнакам.

Петро Возняк, завідувач відділу анестезіології та інтенсивної терапії лікарні: «По грудній клітці було пошкоджено легеню, розвинувся гемопневмоторекс. Черевна порожнина була пошкоджена, печінка, був пошкоджений тонкий кишечник, товстий кишечник, була пошкоджена діафрагма з правої половини грудної клітки. Так що в загальній сумі пошкодження були важкої ступені».

Зателефонували до міліції лише з лікарні. Доки медики боролися за життя хлопчини, правоохоронці кинулися на пошуки злочинця.

Денис Гусашвілі, керівник Дрогобицького МРВ міліції: Розпочалася кропітка робота по встановленню очевидців, свідків, а також, відповідно, і особи злочинця. Розпочався огляд місця події. Крім того, одразу нами були перекриті бари, які були на відстані до 200 метрів від місця події».

Бійка потрапила в об’єктив камери відеоспостереження одного з магазинів. Це неабияк допомогло. За кілька годин правоохоронці встановили коло осіб, що могли бути причетними до злочину, а на ранок вже з’ясували особу підозрюваного.

Денис Гусашвілі, керівник Дрогобицького МРВ міліції: «Вже о 8:30 на ранок нами була встановлена і адреса. Фактично під час термінового обшуку на даній квартирі ми виявили і особу злочинця, одяг, який був скривавлений. Ну, відповідно, була дана особа затримана».

Нині постраждалий юнак намагається повернутись до нормального життя. Лікарі кажуть, що він народився в сорочці. Проте шрами від ножа п’яного відморозка назавжди залишаться на його тілі, й нагадуватимуть про цей жах.

Батьки дякують Богові та лікарям за збережене життя дитини. А назвати людиною молодика, який ледь не позбавив юнака найціннішого, у них не повертається язик.

Іван, батько постраждалого: «Це не людина, це маніяк, сатана в обличчі людини. Таких людей треба ізолювати від суспільства, щоб вона не причинила біль ні одному батькові, ні одній матері. То страшна людина, таких людей не можна тримати між людьми».

Андрій Козлов, Юрій Котоус, НТН