Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2009, 10:26 Інше
Євпаторійська трагедія може повторитися в Луганську!
Євпаторійська трагедія може повторитися в Луганську!

Вибух газу в Євпаторії змусив луганських спеціалістів обійти підвали, щоб на власні очі пересвідчитися, чи безпечно там зберігають небезпечні предмети та речовину. Перші відвідини вразили – на всіх перевірених об‘єктах виявлено суттєві порушення. І це тоді, як про перевірки повідомляли завчасно – принаймні за 10 днів.

Валерій Костромін, керівник комунального підприємства: «Если какие-то проблемы наши – устраним... Вообще нам баллоны поставляет то же предприятие, что и ацетиленовый кислород, проблем не было никогда. Сейчас обращу внимание – устраним».

Серед типових порушень – балони з газом зберігаються в неналежних умовах, не захищені від природних опадів та перепадів температур і будь-якої миті можуть завалитися. Одне слово, є всі передумови для виникнення надзвичайної ситуації.

В‘ячеслав Гапонов, заступник начальника управління Держгірпромнагляду: «Я вам хочу сказать, что если человек едет и разговаривает по мобильному телефону, он должен заплатить 400 гривен. То человек, который убил человека на производстве заплатит 85-102 гривны. К сожалению, это старая шкала, но 85-102 на должностных и 34 на работника».

Між тим, справжня небезпека на луганців чатує в дитячій лікарні. Де дві сотні ємностей з киснем висять прямо на будівлі хірургічного та патології новонароджених відділень. Спеціалісти кажуть: це неприпустимо.

Ігор Дубовик, інспектор з промислової безпеки: «Это атомная бомба в центре города. Если одного баллона хватает, чтобы рухнул дом, то 200 с лишним баллонов хватит, чтобы больницы не существовало».

Тим часом лікарі – власники такої атомної бомби на власному подвір‘ї – кажуть, що частково проблему розв‘язують і будують киснепровід. Але коштів на все не вистачає. Тому альтернативи небезпечним ємностям немає.

Василь Ткаченко, головний лікар Луганської обласної дитячої лікарні: «Эта проблема существует с момента существования здесь больницы с 1928 года. Эти баллоны существовали на глазах у всего технического надзора и пожарной части... Да, они безопасны, но частые заправки создают условия для нестандартных ситуаций».

Тим часом за фактами неналежного зберігання балонного обладнання спеціалісти Держгірпромнагляду склали два десятки адмінпротоколів, а прокуратура порушила 4 кримінальні справи. Та це, зізнаються інспектори, - крапля в морі. Адже як тільки контролери від‘їжджають, все залишається, як і було.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.