Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2009, 09:04 Інше
Майже шість років пробув у рабстві 32–річний мешканець Полтавщини
Майже шість років пробув у рабстві 32–річний мешканець Полтавщини

Звільнився ж сердега завдяки 12-ти кілограмам марихуани та 9-міліметровому пістолетові.

Під час санкціонованого обшуку в будинку місцевого циганського барона правоохоронці знайшли купу набитих мішків. Коли розв’язали, аж свиснули – вони були напхані наркотиками.

Володимир Бойко, перший заступник керівника Ніжинського МВ міліції: «Було виявлено шість пакунків із речовиною рослинного походження зеленого кольору, яка, у відповідності до висновку експерта, визнана особливо небезпечним наркотичним засобом – марихуаною».

Окрім того, в циганському помешканні знайшли вогнепальну зброю – пістолет іноземного виробництва 9-міліметрового калібру.

Та найбільша несподіванка була в господарчій споруді, де під час обшуку правоохоронці побачили… «раба». 32-річного чоловіка, родом із Полтавщини, роми викрали з його домівки і визискували майже шість років.

У полоні молодик виконував всю брудну роботу, за що отримував лише об’їдки з господарського столу.

Микола, раб: «Попробуйте, станьте зутра, колун в руку, порозрубуєте – бігом в конюшню. Повичищай, коней почисть, їсти пороздавай курям, індикам, оцим усім. Потім двір замітай. Потім строчка, і пошов кладочку робить».

Микола каже: мешкав у холодній землянці. Про те, щоб вирватися з полону, тільки мріяв. Адже йому періодично калічили ноги. За найменшу провину нещадно карали - били палицями по голові й спині.

Микола, раб: «Не дай Бог, шоб у обід або коли-небудь придрімав – просинайся! Нельзя в обід. Спать нельзя і ні сидіть, ні кунять».

Проти ніжинського рабовласника вже порушили кримінальну справу. Тільки за зберігання наркотиків на нього чекає 12 років позбавлення волі й конфіскація майна.

Історія ніжинського бранця продовжує сумну традицію новітнього невільництва в Україні. На тій-таки Чернігівщині ще не затих скандал навколо 25-річного парубка-інваліда. У одному з сюжетів «Свідка» його мати та сусіди заявили, що хлопця тримає як раба місцевий підприємець і жорстоко знущається. Проте сам невільник усе це заперечував.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН