Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 березня 2009, 12:30 Інше
Чернігівський металіст погорів на краденому автомобілі
Чернігівський металіст погорів на краденому автомобілі

Леонід Панченко, приватний підприємець: «За какие-то ж средства я должен существовать. На хлеб, на бензин, на ГСМ мне ж нада копейка. Поэтому частично я получал на зарплату и на все. Мне же нада копейка».

Такими словами зустрічав спантеличений підприємець правоохоронців, що завітали до його чималенького господарства.

Свою копійчину Леонід кував на незаконному пункті прийому брухту. Куплене в населення залізяччя спритник тут-таки перепродував.

Євген Шагаєв, заступник керівника управління ГУ МВС України в Чернігівській області: «При перевірці даного приватного підприємця були відсутні відповідні документи, ліцензія на здійснення прийому чорних та кольорових металів. На даному підприємстві, як було встановлено, працює вісім робітників, які не зареєстровані».

Загальна вага металевого мотлоху – 500 тонн. Серед куп залізяччя - старі іржаві коліщата і майже новісінькі ванни, несправні токарні верстати, майже нові мопеди. А в одному з приміщень знайшли навіть танковий снаряд.

Леонід Панченко, приватний підприємець: «Ну, это я не знаю, он откуда взялся. Я его поставил, так как я не в курсе этого дела, что он из себя представляет. Так он и хранится у меня на этом самом... Как бы музей. - А вы знаете, что есть закон про металобрухт? – Вот с этим я не знаком. Меня никто с этим не ознакамливал, меня никто не предупреждал - могу я это делать или не могу».

А ось після наступної знахідки оптимізму у чоловіка значно поменшало. Серед десятків розкурочених автівок знайшлася і та, що вельми зацікавила міліціянтів.

Євген Шагаєв, заступник керівника управління ГУ МВС України в Чернігівській області: «При перевірці було встановлено, що в 24:00 він здійснював прийом механічних засобів. У тому числі встановлено автомобіль, який знаходиться у розшуку – відповідна заява зареєстрована у Чернігівському ЧГУ».

Тепер на спритника чекає суд. За незаконні оборудки з брухтом він або заплатить 1000 неоподаткованих мінімумів, або на три роки сяде до буцегарні.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН