Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 березня 2009, 11:02 Інше
На Донеччині шахід-екстреміст захопив заручницю разом із її автівкою
На Донеччині шахід-екстреміст захопив заручницю разом із її автівкою

Близько п’ятої вечора біля гіпермаркету, що у Будьоннівському районі Донецька, в машину 20-річної студентки підсів дивний пасажир. Чоловік настрашив нібито детонатором від вибухівки і наказав їхати з міста.

На виїзді дістав ножа та пересів за кермо. І без того переляканій дівчині розповів, що він обранець Аллаха, і вдвох вони мають виконати велику місію.

Постраждала: «Он сел за руль. Все время говорил мне, что он избран Аллахом, что мы должны взорваться. Естественно, я испугалась и делала то, что он говорит. Тем более, он и акцент такой делал, что он не русский».

Але перед цим, за словами обранця, треба було обов’язково навідатися до його братів у Торез. По приїзді чолов’яга закрив дівчину в невеличкій кав’ярні.

За чверть години повернувся і наказав заправити авто на найближчій АЗС. Там він і полишив полонену, тільки от автівку забрав.

Встановили особу викрадача правоохоронці швидко. Але затримати його вдалося тільки за 4 доби.

Федір Церковников, керівник карного розшуку Будьоннівського РВ міліції м. Донецька: «Так как подозреваемый знал о том, что сотрудники милиции установили его личность и боялся быть задержанным, он не появлялся по адресу проживания его сожительницы, а также брата и адресу своей регистрации. По истечении 4 суток была получена информация о том, что подозреваемый вместе со своим братом находится в кафе в городе Торезе, где употребляет спиртные напитки».

Вже після першої розмови з затриманим стало зрозуміло - 22-річний хлопець не має нічого спільного з терористами. Таким чином він розважався. Про скоєне розповідає усміхаючись, наче про вдалий жарт.

Затриманий: «Подошел к автомобилю «Шеврове», открыл дверь, сел сзади. Девушке, хозяйке, сказал, что у меня взрывчатка с собой и чтобы она ехала. Ну, она не засомневалась и поехала».

Без сумнів можна розповісти і про майбутнє жартівника. У нього вже є умовний термін, тож за свій вчинок може отримати 10-15 років ув’язнення.

Олександр Соболь, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН