Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2009, 12:05 Інше
Самогубство – не вихід! Не бійтеся жити!
Самогубство – не вихід! Не бійтеся жити!

У цій квартирі мешкав двадцятирічний юнак. «Хлопець як хлопець», кажуть сусіди. Щоправда, на вулиці його бачили нечасто. Хлопчина здебільшого сидів удома.

Сусідка: «Нормальный парень, здоровый такой, не скажешь, что какие-то проблемы. Буквально, пару даней до этого с ним разговаривала, спокойно себе шел на улицу. Знаю, что он занимался спортом, качался. Как по мне, у него не было проблем. Разве, что внутренние, какие – то переживания. Так я себе думаю».

9 березня Микола – так звали хлопця – вистрибнув з вікна. Зачепився за тролейбусні дроти. Наразі проводиться судово-медична експертиза. Спеціалісти зазначають, що враження струмом не було – юнак загинув внаслідок черепно-мозкової травми. Чи стало причиною самогубства вживання алкоголю або наркотиків, з‘ясує слідство. Відомо тільки, що він перебував на обліку в психіатричній клініці.

В’ячеслав Хабайло, керівник сектора УМВС України в Чернівецькій області: «Протягом десяти діб слідчим відділом будуть встановлені додаткові факти по даній справі. Вже після цього можна буде більш детальніше коментувати дану ситуацію».

Того ж дня, приблизно о тій же порі, на горищі сараю в оселі вітчима повісився шістнадцятирічний юнак. Трагедія сталася у селі Ропчі, Сторожинецького району.

В’ячеслав Хабайло, керівник сектора УМВС України в Чернівецькій області: «За попередніми даними, відомо про те, що він скориставшись автівкою вітчима, поїхав з колегою кататися і вони вдарили цю автівку і потім він уже привіз її пошкодженою на подвір’я цього господарства, залишивши її пішов у сарай, де і покінчив життя самогубством».

Від початку року в області сталося 16 випадків суїциду. Зокрема, з життя пішли двоє неповнолітніх. Спеціалісти кажуть – навесні та влітку кількість самогубств стрімко збільшується. Найчастіше звести рахунки з життям намагаються молоді та літні люди, які страждають від самотності.

Людмила Кузьмович, керівник відділу ГУ МНС України в Чернівецькій області: «Взагалі, суїциди – це коли людина залишається сама в квартирі, будинку, тоді найчастіше приходять такі думки. Людина не має з ким порадитися, не має кому розказати про свої проблеми і в неї одна думка – закінчити життя самогубством. Тому найчастіше це зранку і ввечері, коли людина самотня».

Причини суїцидів – це ті ж проблеми в особистому житті, нещасливе кохання, втрата близьких людей. Щоправда, тепер ще й додалися наслідування героїв фільмів, книг чи знайомих, які вкоротили собі віку.

Світлана Флікян, Андрій Соколовський, НТН.