Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2009, 10:19 Інше
«Фотоблокер»: дуримо камери ДАІ чи себе?
«Фотоблокер»: дуримо камери ДАІ чи себе?

До нового грізного слова «Візир» і розвішаних на перехрестях камерах водії вже почали звикати. Та от звикнути платити штрафи ніяк не можуть. Безжалісна електроніка карає всіх. Посвідченням чи крутими номерами перед нею не помахаєш.

Володимир Бондаренко, народний депутат України: «Мій водій їхав, їхав до мене віз ліки, але я й не подумав кудись дзвонити. Все нормально. Він перевищив швидкість, потрапив на кадр, хай платить. Інша справа, що я буду йому допомагати. Бо його зарплата трошки не адекватна тій вимозі, яка йому виставлена».

Та якщо багатії можуть платити, то пересічному українцеві штраф – кара небесна. От і починають хитрувати. Шахраї ж тут як тут. Обдурити візир чи камеру можна – обіцяють рекламні листівки. Фотоблокер – ваш порятунок. 200 гривень за чудодійний спрей, і жоден «Візир» в вас не поцілить.

Ось так довірливим водіям продають «Фотоблокер»: «Американская продукция. На сегодня защищает от всех «Визиров». И камер, которые на перекрестках. Это лак который перемешан с люминисцентными частицами которые преломляют лучи. Если же, не дай бог, придет штраф, мы готовы возместить 150 процентов штрафа».

Півтори години очікувань і кур‘єр уже у вас. Обмін – гроші на балончик. Жодних товарних чеків. Продукція хоча й дієва, та нелегальна.

«Много заказывают? Ну, чтоб не соврать. Я работаю где-то месяц, сейчас вот последние два дня мало. А так, штук 50 ушло точно. Не жаловались? Та столько отзывов. Для друзей брали. Людей очень много».

В інструкції до «Фотоблокера» написано – стовідсотковий результат гарантовано при правильній експлуатації. Перевіримо слова в реальних умовах.

Наносимо чотири шари спрею з перервами – щоби просохло. Все за інструкцією. Тепер хай ДАІвці шукають вітру в полі.

Але все, виявляється, марно. На знімку візира – все чітко. Сплатіть штраф. Працівники ДАІ радять, кращий захист – не порушувати правила.

Микола Горбонос, керівник УДАІ Київської області: «Є правила дорожнього руху. Їх не можна порушувати. Тому що рано чи пізно людина попадеться. Кожна дія, яка йде в супереч закону може присіктися. Можна доставити особу до райвідділку і з‘ясували звідки він його взяв, які наміри спекуляції даним товаром. Це вже не в компетенції інспекції, а міліції яка займається даними випадками».

От і маємо. 260 гривень штрафу та 200 – за «Фотоблокер». За спрей, проданий з-під поли, обіцяли повернути гроші. Спробуємо – чи так це насправді. Відтак, далі буде.

Тарас Білаш, Олександр Мироненко, Ігор Молчанов, Аркадій Моос, НТН.