Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2009, 16:20 Інше
Власник автозаправки погрожував своїм клієнтам зброєю!
Власник автозаправки погрожував своїм клієнтам зброєю!

Водій однієї з поштових служб підійшов до каси автозаправки, щоб розрахуватися. І побачив у віконці дуло автомата.

Володимир Білоус, постраждалий: «Я відскочив. Від`їхав. Визвав міліцію. І тоді вже вмєстє з міліцією підійшли. В нього автомата вже не було. Пістолет він вже наставив. Він же не знав, що я з міліцією прийду».

Далі події розвивалися як в американських бойовиках. Бійці «Беркуту» вибили двері приміщення, де сидів озброєний чоловік. В його арсеналі виявилося два автомати й пістолет. Експертиза довела – господар станції був п’яний.

Олег Картушев, керівник Вінницького РВ міліції: «Під час конфлікту одного із водіїв із даним власником заправки получилась така ситуація, що цей власник достав всю цю зброю і показав цьому водієві – дивись, який я хитрий, який я озброєний. Я можу за допомогою зброї повирішувати всі питання».

Всі документи на автомати й пістолет у заправника є. І він ніяк не добере, чим незадоволені правоохоронці. Пояснює – зброю тримав для захисту.

Затриманий: «- Де повинен бути? - В сєйфє. Сейф є. - Де? - Дома. - А чого він тут був? - Тому що тут на роботі. - А для чого видається така зброя? Нарізна? - Для захисту. - Для захисту? Для полювання».

Арсенал у чоловіка вилучили. Фахівці кажуть – мати дозволи на зброю - це ще не все. Треба її класти в сейф.

Олег Картушев, керівник Вінницького РВ міліції: «Вони не мають права відкрито цю зброю зберігати. Тим більше на автозаправочній станції. Розуміється, що є питання самозахисту. Але, для цього видано пристрій для відстрілу гумовими кулями. Який в межах чинного законодавства дає достатньо можливостей для того, щоб самозахиститися».

Як класифікувати дії нетверезого заправника - невдовзі вирішуватиме суд. Проте, незалежно від його висновків - клієнтів на АЗС поменшає.

Юлія Шипунова, Олександр Миронов, НТН