Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2009, 08:50 Інше
Завідувачку дитсадочка засудили за здирництво! Але залишили працювати!
Завідувачку дитсадочка засудили за здирництво! Але залишили працювати!

Із дванадцяти ковельських дитсадків ось цей Ірині сподобався найбільше. Каже, він поряд з її домівкою, а ще – всередині нівроку. Сучасні ігрові кімнати, спортзал, художня майстерня. Та влаштувати туди її малюків було непросто. Уже на першій зустрічі з адміністрацією закладу жінку попередили: без хабара – ліпше й не просити.

Ірина, мешканка м. Ковеля: «Принесла їй документи, прививочки, справки з дитячої поліклініки. А вона мене питає: що ви мені ще принесли? Я кажу, - вот вам справки, свідоцтва, що треба ще в садочок? Вона ще три рази запитала, що я їй принесла, чи я не забулася. Я вже зрозуміла, що вона говорить за гроші, я дістала гроші поклала 100 доларів, вона подивилася і запитала, - це за двох дітей? Я дістала і поклала ще 100 доларів».

Про здирництво завідувачки ковелька спочатку мовчала. Та згодом у сейфі ласої до дармових грошей виховательки прокуратура знайшла і гривні, і долари. Усе світилося. Про хабарництво повідомив хтось із батьків.

Наталія Ткачук, старший слідчий Ковельської міжрайонної прокуратури: «Завідуючою штучно створювалася така ситуація, що вільних місць в садочку немає, що садочки переповнені. Але, однак, коли ставилася умова, що необхідно передати певну суму коштів для потреб садочка, то місця зразу з‘являлись».

Володимир Ющик, заступник Ковельського міжрайонного прокурора: «Була розроблена операція в ході якої дійсно підтвердився факт, що прямо в батьків гроші вимагаються, неоднозначно їм вказується про те, що або гроші – або ваша дитина не буде тут навчатися чи виховуватися. І ці факти були зафіксовані».

Суд відбувся за кілька місяців. Директорку визнали винною, але покарали її умовно ще й на посаді залишили.

Тепер Ганна Гаврилівна водить нашу знімальну групу коридорами садка, але наполегливо просить не показувати її обличчя. Виявляється, жінка досі трактує своє символічне ув‘язнення, як намагання правоохоронців з нею поквитатися.

Каже: 25 років безперервного педагогічного стажу – котові під хвіст. Нечесний суд, мовляв, заплямував репутацію. Хоча жодного факту здирництва так і не спростувала.

Ганна Гаврилівна, завідувачка дитсадка: «Я зверталась не тільки до батьків за тим, щоб нам надавали допомогу по змозі їхній, також інші фірми, організації нам йшли назустріч. І про те, щоб ще мене звинуватити в цьому, то я не могла навіть у страшному сні повірити. Враз мене почали обвинувачувати в тому, що я брала хабарі, як писала міліція».

У дитсадку про нещодавній суд над колегою – ані пари з вуст. Люди переконані, слідчі чомусь переплутали організаторські здібності шефині з шахрайством.

Та чи довго жінка буде на посаді – невідомо. Працівники ковельської прокуратури готують подання, яке ймовірно, вже незабаром позбавить Ганну Гаврилівну прибуткової роботи.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.