Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2009, 12:43 Інше
На одеському залізничному вокзалі знайшли цілу сумку з фальшивим акцизом
На одеському залізничному вокзалі знайшли цілу сумку з фальшивим акцизом

Кинута напризволяще сумка в клітинку довго самотіла на пероні, поряд з камерами схову. Дослідивши її вміст, правоохоронці виявили півмільйона підроблених акцизних марок, - такі використовують як наліпки на тютюнові вироби.

Припускають: злочинців, імовірно, щось наполохало. На місці не виявилося ні власника багажу, ні того, кому він призначався.

Віктор Ковальов, заступник керівника ЛУ міліції на Одеській залізниці: «У нас была давно информация, что существовал канал переправки этой контрафактной продукции. Сотрудники проверяли эту информацию, в результате эта сумка была изъята. Сейчас идет работа по установке лиц, которые проводили. И считаю, что пока канал перекрыт».

Стражі порядку переконані: в країні існує канал із виробництва фальшивого акцизу. Підробки – високої якості, призначалися для цигарок, які везуть контрабандою з Молдови та Придністров’я.

Віктор Ковальов, заступник керівника ЛУ міліції на Одеській залізниці: «Тысяча марок действующих стоит примерно 60 гривен. Это настоящих акцизных марок. Сейчас эти марки находятся у нас на исследовании. Эксперты проводят. Сказать цену тяжело. Все зависит, на какие пачки сигарет. Есть разные - есть дешевые, есть дорогие. Ну, сама сумма марок, конечно, внушительная – полмиллиона».

Кримінальні «поклажі» на залізничному вокзалі найчастіше виявляють у підозрілих пасажирів. Таких міліція бачить одразу.

Роман Охрамовський, співробітник ЛВ міліції на станції «Одеса-головна»: «Люди находящиеся в нетрезвом состоянии, которых мы доставляем в дежурную часть, если у них имеется ручная кладь, досматриваем ее в присутствии понятых».

Іван Ярмоленко, співробітник ЛВ міліції на станції «Одеса-головна»: «Находили по 309 статье, по 44. Это наркотические вещества, марихуана. Много раз такое было». Від початку року на одеській залізниці зареєстровано вже 92 злочини. 10 сталися у громадських місцях, зокрема сім на вокзалах і три в потягах.

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН