Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2009, 19:37 Інше
В Луганську Китайський новий рік відсвяткували грандіозною різнею!
В Луганську Китайський новий рік відсвяткували грандіозною різнею!

Чубанина в Луганську між іноземцями та українцями виникла опівночі на зупинці громадського транспорту. Луганці кажуть, обходячи двох китайців, зачепили їх плечима. Ті зупинилися, щоб розібратися.

Олексій Докучаєв, постраждалий: «Мы их обходили, меня за петельки взял, начал что-то по-своему бормотать. Он говорит – отвали ты. Другой по-русски говорит – да он пьян. Он толкнул и понеслась».

На допомогу прибігли і тим, і іншим. Тож з обох боків у бійці брали участь принаймні 11 осіб. До кулаків додалася холодна зброя.

Іван Пенечко, постраждалий: «Меня один за волосы поднимает, начинает ножом меня резать... В области руки у меня сосуды перерезаны, сухожилия. Операцию делали. 4 часа был на операционном столе».

Різанину зупинили беркутівці. Вони розвели сторони по різні боки. Далі за справу взялися медики, які констатували колото-різані рани у чотирьох українців та одного китайця. Всіх доправили до різних лікарень.

Василь Ткаченко, головний лікар Луганської обласної дитячої лікарні: «Состояние на сегодня у двоих удовлетворительное. У одного близко к удовлетворительному. Находится в реанимационном отделении. День-два и ми переведем его в основное отделение для продолжения планового лечения».

Наразі правоохоронці затримали одного з учасників чубанини – китайця. Розглядається питання про його арешт.

Тетяна Погукай, керівник відділу УМВС України в Луганській області: «По данному факту возбуждено уголовное дело по части 1 статьи 121 Уголовного кодекса Украины – причинение тяжких телесных повреждений. Один гражданин Китая задержан. Решается вопрос об изменение ему меры пресечения – содержание под стражей. Все участники данного конфликта установлены».

Поки слідство з‘ясовує подробиці бійки, неофіційна версія свідчить про те, що саме неповнолітні українці, які були добряче напідпитку, спричинили чубанину. Серед них і юнак, що вже мав проблеми з законом.

Китайці ж у відповідь застосували холодну зброю. Мав ножа, напевне, і хтось з українців. Тим часом міліція не схильна вважати інцидент виявом міжнаціональної ворожнечі. Й не дивно, кажуть правозахисники, бо інакше Україні не уникнути міжнародного скандалу.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН.