Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2009, 10:08 Інше
Іди й кради – так сказали полтавцеві в банку! Він пішов і вкрав!
Іди й кради – так сказали полтавцеві в банку! Він пішов і вкрав!

Менше півсотні гривень отримував Юрій за мідний дріт з вкраденої гальмівної котушки. На ці гроші не надто розживешся. Але це єдиний спосіб заробітку, який вигадав чоловік. Ще в жовтні він мав роботу, втім економічна криза не оминула – його звільнили.

Юрій, затриманий: «Пока я работал, пока у меня была стабильная зарплата, я оформил себе кредиты, у меня всё было нормально, я выплачивал кредиты, работа прекратилась, деньги перестали платить. Мне начали требовать кредиты, мне даже прямым текстом сказали в банке – иди и воруй, но рассчитаться ты должен... а что мне делать надо было?».

Сума боргу, заради якого зважився на злочин, – сім тисяч гривень. За спеціальністю Юрій – зварник, столяр і слюсар. Тож демонтаж гальмівних пристроїв ліфта складнощів не викликав. А от обкрадати людей, каже, совість не дозволила б.

Антон Шадчнєв, керівник оперативно-пошукового сектору відділу карного розшуку Полтавського міського управління ГУМВС України в Полтавській області: «Даний громадянин за допомогою інструментів здійснював проникнення у ліфтове відділення на технічному поверсі будинку, звідки за допомогою також відкрути здійснював демонтаж даних гальмівних котушок».

Чоловік вже відсидів чотири роки за аналогічний злочин. Та, схоже, гіркий досвід не став для нього наукою.

Марина Борисполець, Олександр Петрушко, НТН.